| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 20 d'agost de 2019


diumenge, 27 d'abril de 2008
>

Què esperem?JOAN AMAT VIDAL. SANTA COLOMA DE FARNERS..
Llegeixo la notícia publicada el dia 23 d'abril [a l'edició de les comarques gironines] referent als senglars a Can Gibert del Pla, de Girona. La raó per la qual arriben senglars a Girona es molt senzilla: a les Guilleries n'hi ha tants, que ja no hi caben, i han d'emigrar. A on?, cap allà on hi hagi menjar i aigua, i ningú no els molesti, vull dir on no els puguin caçar habitualment.

Són animals extremament llestos, i saben on es disparen trets i on no. Per què busquen les hortes? Perquè estan molt ben acostumats, ja que els encanten les hortalisses: enciams, escaroles, patates, i no diguem la fruita: raïm, pomes, figues, préssecs, etc., i també han descobert que els fesols menuts, i les mongetes del ganxet, completen una bona dieta, juntament amb els cucs que hi ha a les zones humides i de regadiu, això és sota les arrels de les tomaqueres, bitxos i pebrots, les quals arrenquen amb el morro, i per beure, evidentment, aigua fresca corrent. També hi fa, és clar, que no hi ha depredadors naturals, llops i óssos, i no se'n pot controlar l'espècie. De llops i óssos, ni n'hi ha ni n'hi haurà mai, a les nostres contrades, per la qual cosa cal descartar que es puguin controlar per aquesta via.

L'altre depredador natural és l'home, que és qui sí que pot controlar l'excessiva població de senglars, o sigui, la plaga de senglars. Considero que encara s'hi és a temps, de fer-hi quelcom, però el temps s'acaba. O és que s'espera que passi un accident molt greu en alguna de les nostres carreteres, per fer-hi alguna cosa? A mi me n'han explicat moltíssims, i no tots queden reflectits a la premsa. Jo ja fa anys que vaig avisant, i ningú en fa cas. Passarà com amb l'aigua i la sequera, que després, tothom a córrer i a buscar solucions impossibles.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.