| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'abril de 2024


dissabte, 26 d'abril de 2008
>

Absolen tres policies de Nova York acusats d'haver matat un home negreEFE. Nova York

Un tribunal de Nova York va declarar innocents tres policies de la ciutat acusats d'haver matat a trets un jove negre quan sortia, desarmat, d'una festa de comiat de solter el novembre del 2006, en un cas que ha generat una gran polèmica i una forta reacció de protesta de la comunitat negra. Dos dels oficials afrontaven càrrecs per homicidi i el tercer, per risc imprudent en la mort de Sean Bell, de 23 anys, que va ser tirotejat fins a cinquanta vegades juntament amb dos amics quan sortien del club nocturn.

Els tres policies van prescindir del seu dret a un judici amb jurat i van preferir que un jutge decidís si eren culpable o innocents. Els advocats defensors van al·legar que els membres del jurat estarien probablement predisposats contra els policies per la intensa cobertura mediàtica que ha provocat el cas, que ha generat acusacions de racisme i brutalitat policials. Després de donar-se a conèixer el veredicte, les autoritats es van preparar per potencials disturbis.

El judici es va centrar a saber si els agents tenien raons per creure que afrontaven un perill imminent i si havien deixat clar a Bell i als dos supervivents que eren policies. La nit dels fets un policia va seguir Bell i els seus amics al cotxe perquè creia que anava a buscar una arma. El cotxe va passar fregant el policia, que va disparar. Els altres policies van dir que, en pensar-se que el seu company havia estat tirotejat, van començar a disparar.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.