| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 17 d'agost de 2019


divendres, 25 d'abril de 2008
>

Comissen més de tres tones d'haixix a punt de ser desembarcades, a Tossa

La Policía Nacional ha detingut 14 persones, algunes d'elles en escorcolls en habitatges de Caldes

CARMINA SOLANO TURA SOLER. Tossa de Mar
La Policía Nacional va comissar ahir a la matinada més de tres tones d'haixix en una llanxa a Tossa de Mar. Els agents van perseguir l'embarcació amb helicòpter i la van interceptar quan era a prop de la cala Giverola. Abans que els detinguessin, els tripulants van llençar diversos fardells de droga al mar, i avui submarinistes dels GEOS provaran de recuperar-los. L'embarcació anava carregada de garrafes plenes de combustible perquè els tripulants, que venien del Marroc, no tenien previst fer cap parada per omplir el dipòsit. Ahir hi havia 14 persones detingudes, algunes de les quals van ser arrestades en escorcolls a Caldes de Malavella.


+ Els tripulants duien a la llanxa molt de combustible perquè venien del Marroc i no volien aturar-se. Foto: CANAL CATALÀ DE LA SELVA

La Policía Nacional va interceptar ahir, cap a la una de la matinada, una llanxa pneumàtica, de molta potència i d'uns 15 metres d'eslora, que duia un carregament d'haixix. Un helicòpter del servei de vigilància duanera va perseguir l'embarcació i, en adonar-se'n, els tripulants van llençar entre 20 i 40 fardells de droga al mar. Els ocupants van abandonar la llanxa a la cala Giverola, a Tossa, i van fugir corrent. En un primer moment, els agents van atrapar cinc homes. A l'hora de tancar aquesta edició, el nombre de detinguts havia pujat fins a 14. Alguns dels sospitosos van ser arrestats en una masia i també en algun pis de Caldes de Malavella, on se sospita que els traficants volien emmagatzemar l'haixix.

La Policía Nacional va traslladar l'embarcació al port de cala Canyelles, a Lloret, on els agents van descarregar la droga. Hi quedaven uns 125 fardells, que en total pesaven més de 3.000 quilos. A banda, els tripulants duien un carregament de garrafes plenes de combustible a dins de la llanxa, que té quatre motors de 250 centímetres cúbics cadascun. L'embarcació havia salpat del Marroc i, segons sembla, els ocupants volien estalviar-se d'haver d'aturar-se per posar combustible abans de tornar al nord d'Àfrica.

Avui, submarinistes dels GEOS de la Policía Nacional procedents expressament de Madrid rastrejaran la zona compresa entre la cala del Senyor Ramon, a Santa Cristina d'Aro, i la cala Canyelles, a Lloret de Mar, amb l'objectiu de trobar-hi els fardells que els tripulants van llençar al mar durant la persecució amb l'helicòpter.

Ahir al vespre, la Policía Nacional, que estava al darrere d'aquesta banda de traficants des de feia almenys sis mesos, havia detingut 14 persones, moltes d'elles de nacionalitat marroquina, en relació amb aquest descarregament. Entre els arrestats hi ha els tripulants de la llanxa, així com les persones que se sospita que s'havien d'encarregar de desembarcar la droga i transportar-la en furgonetes fins a algun magatzem des d'on redistribuir-la.

La costa de la Selva s'ha convertit en els darrers anys en un punt idoni per als desembarcaments d'haixix procedent del Marroc, després que els traficants van començar a sentir-se massa pressionats a les costes del sud de la península, que estan molt més controlades. Ara, però, les policies ja n'estan al cas i cada cop frustren més desembarcaments. NOTÍCIES RELACIONADES

>Comissen més de tres tones d'haixix en una llanxa a tocar d'una cala de Tossa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.