| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de juliol de 2020


dimecres, 23 d'abril de 2008
>

Que ningú no quedi sense un petó

La plataforma tarragonina La Pell del Llavi repartirà petons entre els vianants i substituirà les multes per poemes

CARINA FILELLA. Tarragona
Com que el petó és l'expressió més clara de l'amor (encara que cadascun té la pròpia història), la plataforma d'acció poètica La Pell del Llavi de Tarragona vol que ningú quedi sense un petó per la diada de Sant Jordi. Aquest col·lectiu de joves creadors organitzarà avui a la rambla Nova de Tarragona, enmig de les parades de llibres i de flors, l'acció poètica Kiss bombing, que consistirà a repartir petons entre tots els passejants. La plataforma va més enllà, i vol endolcir un acte tan «desagradable» com és el fet de trobar-se una multa de trànsit al cotxe: avui, als conductors (tant si han comès una infracció com si no) se'ls «multarà» amb un poema d'amor o de desig. Igualment, substituiran la publicitat massiva de les bústies per poemes.


+ Petonada popular organitzada a Tarragona el 2006. Enguany, els membres de La Pell del Llavi faran petons als vianants. Foto: D. B.

«Volem incentivar la tendresa i la poesia entre les coses més quotidianes.» Així ho apunta Txus Garcia, coordinadora de la plataforma La Pell del Llavi, que ha organitzat per aquest Sant Jordi diverses accions poètiques a la ciutat de Tarragona. I com que la quotidianitat de trobar-se una multa enganxada al parabrisa del cotxe provoca molts sentiments però mai el de la tendresa, aquest col·lectiu vol que, almenys per un dia, l'impacte no sigui tan «desagradable»: multaran els cotxes amb poemes d'amor i de desig. Això, però, no evitarà que els infractors es lliurin de les multes de tota la vida.

El petó també tindrà protagonisme en la diada tarragonina del 2008. Si fa uns anys es va organitzar una petonada popular en la qual es convidava totes les parelles que passejaven per la Rambla a fer-se un petó damunt d'una tarima i davant de tothom, per enguany també es proposa el Kiss bombing (en al·lusió a les signatures personals dels grafiters). Els membres de la plataforma La Pell del Llavi, amb els llavis pintats del color vermell més passional, aniran repartint petons a tots els vianants. «Que ningú no quedi sense un petó el dia de Sant Jordi», apunten. «Deixa't estimar», proposen.

Una tercera acció poètica anirà directament a les bústies de les cases. La Pell del Llavi oferirà una «bustiada poètica»: repartirà poemes a les bústies dels habitatges tarragonins, d'autors diversos (Joan Brossa, Vicent Andrés Estellés...).

La Pell del Llavi és un projecte engendrat l'any 2004 des de l'Àrea de Cultura del consistori tarragoní i coordinat per l'empresa de gestió cultural Katalitza.com. Diuen els seus membres que el col·lectiu «es basa en els principis de la llibertat, de la rebel·lia, de la crítica i de la bellesa, i en la recerca de la intromissió poètica en la vida de les ciutats i de la gent». Les seves accions busquen, més que res, la participació directa de la gent. I aquest Sant Jordi el volen «omplir de versos, paraules i petons». NOTÍCIES RELACIONADES

>Xargay i Hac Mor.

>Esponellà i Puigbert.

>Premi per a les millors cartes d'amor

>Regalar roses, tirar floretes

>Carlos Ruiz Zafón s'entreveu que serà un dels escriptors més sol·licitats de la diada

>Caçadors de signatures

>EUiA recull signatures per exigir el canvi d'una llei electoral «injusta»

>Montilla celebra el seu segon Sant Jordi acompanyat del nou ministre Corbacho

>Quinze noms de futur de la música en català s'apleguen a la sala Razzmatazz

>Petons de pel·lícula per a tothom

>La diada dels novells

>Mig centenar d'autors gironins signaran llibres a les parades de la Rambla

>Cervantes i Shakespeare no van morir el mateix dia ni es van plagiar

>Montilla celebra el seu segon Sant Jordi amb la visita del nou ministre Corbacho

>Moccia i els ponts de l'estimació

>El misteri per antonomàsia

>Paraules d'amor, senzilles i esfereïdores

>Poètica de l'amor o no

>Si em necessites, fes-me un crit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.