| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 4 de desembre de 2023


dimarts, 22 d'abril de 2008
>

L'associació Pinya de Rosa sosté que si el govern no compra el paratge serà una «traïció» a BlanesANNA PUIG. Blanes

Desídia i traïció són els qualificatius que ha atorgat l'associació Pinya de Rosa al govern de la Generalitat per no haver decidit encara si exerceix el seu dret de tanteig per adquirir el paratge natural. Ja fa unes setmanes que es va fer públic que un privat ha ofert 24 milions d'euros als actuals propietaris de les 55 hectàrees de Pinya de Rosa. Segons la llei de protecció del paratge que es va aprovar el 2003 amb la unanimitat de tots els grups parlamentaris, la Generalitat té dret de tanteig en cas que hi hagi una oferta, un dret que finalitza el proper 18 de maig. A hores d'ara, el govern català no ha manifestat si comprarà Pinya de Rosa. I sembla difícil, ja que el cost econòmic s'ha disparat –fa cinc anys la Generalitat calculava pagar-ne uns 12 milions.

El portaveu de l'associació Pinya de Rosa, Quim Rutllant, va manifestar ahir en roda de premsa que, «si no es fa efectiva la compra, la Generalitat farà una traïció directa als blanencs i a l'esperit de la llei». L'entitat exigeix al govern català «un pronunciament públic en què comuniqui la decisió d'utilitzar o no el dret de tanteig». També reclama que es creï un consell rector de l'espai i que es desenvolupi el pla d'usos i gestió que marca la llei. Aquestes peticions les farà arribar per carta al Parlament perquè aquesta institució insti el govern a definir-se.

«Si la Generalitat no fa res, després de cinc anys només s'haurà produït un canvi de titularitat privada i una desídia administrativa en la tramitació de la llei», segons Rutllant. Va recordar als compradors que tindran «unes obligacions» i que no podran tancar el paratge per al seu gaudi particular. Si finalment acaba sent privat, l'associació vol que la Generalitat faci com a mínim una custòdia del territori.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.