| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dilluns, 21 d'abril de 2008
>

La segona edició de la Nit de Castells premia l'editorial vallenca CossetàniaR. LLAGOSTERA. Vilafranca

L'editorial vallenca Cossetània va ser premiada en la segona edició de la Nit de Castells, que organitza la revista Castells i que es va celebrar dissabte a Vilafranca. L'editorial va rebre el premi a una iniciativa social, concretament per la seva col·lecció L'Aixecador, l'única que existeix dedicada exclusivament a la temàtica castellera.

El premi a una trajectòria castellera va ser per a Oriol Rossell, de 89 anys, fundador dels Castellers de Vilafranca l'any 1948 i cap de colla fins a l'any 1951. També va ser guardonat l'escriptor nord-americà Noah Gordon, amb el premi Ambaixador de Castells, per la difusió del fet casteller que ha fet amb la seva novel·la El celler. Finalment, es va atorgar una beca de 3.000 euros a les dues colles castelleres que s'han creat recentment, els Margeners de Guissona i els Salats de Súria.

Un dels altres punts destacats de la nit va ser l'explicació que va fer el president del Parlament, Ernest Benach, de la situació de la campanya perquè els castells siguin declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco. Així, el president va explicar que tot just la setmana passada el Parlament va aprovar per unanimitat el suport a aquesta candidatura. Cal recordar que la campanya va començar tot just fa un any a Valls, en la primera edició de la Nit de Castells.

L'acte, que va reunir unes 250 persones, va ser presentat per l'escriptor Jordi Llavina i hi van intervenir, entre altres, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres, Albert Carrillo, i l'alcalde de Vilafranca de Penedès, Marcel Esteve.CASTELL INÈDIT A LA BISBAL
Els Castellers de Vilafranca van estrenar dissabte a la tarda un castell inèdit, el cinc de set amb l'agulla, construcció que no els va suposar cap dificultat. Els verds van oferir aquesta estranya estructura en el marc de l'actuació que s'havia programat amb motiu de la inauguració de la placa commemorativa del tres de vuit amb l'agulla que van descarregar-hi l'any passat. També van descarregar-hi el dos de set, el quatre de set amb l'agulla i sis pilars de quatre simultanis.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.