| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 4 de desembre de 2021


dissabte, 19 d'abril de 2008
>

El Saló del Còmic premia la valentia i l'avantguardisme de Pasqual Ferry

El dibuixant barceloní de superherois, molt reputat als EUA, rep un gran impuls a la seva carrera

M.P.. Barcelona
Pasqual Ferrándiz Arroyo (Barcelona, 1961), conegut com Pasqual Ferry, ha rebut un gran impuls a la seva sòlida i encara prometedora carrera en ser distingit, ahir a la nit, amb el Gran Premi del 26è Saló del Còmic de Barcelona, un reconeixement a tota la seva trajectòria. Ferry és un creador que va començar a despuntar als vuitanta fent una interessant feina d'autor, i va ser prou valent en continuar el seu treball quan van tancar les revistes de còmic. Molts van abandonar, ell no. El futur no el va espantar, com tampoc l'ha espantat mai experimentar i innovar. Fa anys va fer el salt al mercat americà, on els seus dibuixos de superherois tenen una reputació indiscutible.


+ Pasqual Ferry es va fer un tip, ahir a la tarda, de firmar per als seus fans. Foto: GABI MASSANA

Ferry té una trajectòria molt singular com a autor d'historieta. Va començar a publicar al fanzine Zero l'any 1981, punt d'arrencada del seu aprenentatge professional. La sèrie Crepúsculo, publicada a la revista Zona 84 (Toutain Editor) el 1988, el va confirmar com un autor que optava per la investigació gràfica i narrativa. Va passar més tard a Norma Editorial amb La ruta de la medusa, publicada a la revista Cimoc. La crisi de publicacions de còmic de principi dels noranta el va portar a col·laborar amb la companyia Marvel a través de la seva filial britànica. Això li va permetre fer el salt al mercat americà, en què es va convertir en el dibuixant de Superman, la gran icona del còmic de superherois, el personatge que tot dibuixant vol fer, per la companyia DC. Últimament s'ha consolidat com a autor de prestigi als EUA amb Iron Man.

A principi d'aquest any, quan presentava el cartell, disseny seu, de l'edició del 2008 del Saló del Còmic de Barcelona, Ferry reivindicava el seu ofici, com fa sempre: «Encara ara, quan parlo amb gent i dic que sóc dibuixant de còmics, no em prenen seriosament. Ni tan sols els companys d'escola del meu fill el creuen quan diu que el seu pare dibuixa l'Spiderman. Per això l'he fet sortir al cartell. Així el creuran». Ferry és molt present en aquesta edició del Saló del Còmic. A més de fer-se un tip de firmar per als seus fans, com es va poder veure ahir a la tarda, es pot visitar una exposició d'originals seus a la galeria Víctor Saavedra, al costat de pàgines de Carlos Pacheco, Salvador Larroca i Tim Sale.

A més del Gran Premi, el 26è Saló del Còmic va concedir ahir altres guardons, tots ells en reconeixement de l'obra dels autors espanyols de còmic. El Premi a la Millor Obra Estrangera (publicat a l'Estat el 2007) va ser per S, de Gipi (Sins Entido); el Premi a la Millor Obra va recaure en Arrugas, de Paco Roca (Astiberri), obra que també va obtenir el Premi al Millor Guió; el Premi al Millor Dibuix se'l va endur Jazz Maynard I: Home sweet home, del jove barceloní Roger Ibáñez (Diábolo Ediciones); el Premi Josep Toutain (a l'autor revelació) va anar a parar a Carlos Areces, Carlös; el Premi a la Millor Revista i el Premi al Millor Fanzine se'ls van repartir, respectivament, El Manglar i Fanzine Enfermo; i el Premi a la Divulgació va distingir Manuel Darias.

Pel que fa els premiats per votació popular, van ser: S, de Gipi (en coincidència amb el palmarès oficial, Premi a la Millor Obra Estrangera), Guerreros urbanos: tormenta de ostias (Dolmen), de Pere Pérez (Premi a la Millor Obra i també Premi a l'Autor Revelació); Un hombre feliz (Ediciones De Ponent), d'Antonio Seijas (Premi al Millor Guió); El evangelio de Judas (Asiberri), d'Alberto Vázquez (Premi al Millor Dibuix); Retranca (Premi a la Millor Revista); Ojo de pez (Premi al Millor Fanzine) i Yexus (Premi a la Divulgació). NOTÍCIES RELACIONADES

>El Saló del Còmic reconeix l'atreviment del dibuixant barceloní Pasqual Ferry

>El Saló del Còmic reconeix l'atreviment del dibuixant barceloní Pasqual Ferry

>El Saló del Còmic reconeix l'atreviment del dibuixant barceloní Pasqual Ferry

>El Saló del Còmic reconeix l'atreviment del dibuixant barceloní Pasqual Ferry

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.