| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 1 de juliol de 2022


divendres, 18 d'abril de 2008
>

Els socialistes ebrencs critiquen el doble discurs d'ERC i ICV sobre la interconnexió

Joan i Toni Sabaté diuen als seus socis del territori que si no estan d'acord amb el projecte del govern que pleguen

ROSER ROYO. Tortosa
El PSC de les Terres de l'Ebre dóna ple suport al govern català en el projecte per portar aigua de l'Ebre a Barcelona a través de la interconnexió de xarxes entre el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i el sistema Aigües Ter-Llobregat (ATL). Ahir els màxims dirigents de la federació socialista a l'Ebre, Antoni Sabaté com a secretari d'organització i Joan Sabaté com a president del partit, van defensar el projecte de la interconnexió i van lamentar la posició dels seus socis de govern a l'Ebre, als quals acusen de tindre un doble discurs. «No es pot anar a la processó i tocar les campanes», va dir Toni Sabaté, mentre que Joan Sabaté va instar el delegat i els directors territorials d'ERC i ICV a dimitir si no estan d'acord amb la política hidràulica que impulsa l'executiu català.


+ Antoni Sabaté i Joan Sabaté durant la compareixença d'ahir a Tortosa. Foto: R.ROYO

«Celebrem la unitat del tripartit dins del govern però lamentem que els nostres socis mantinguen un doble discurs a Barcelona i aquí», va manifestar el secretari del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté, que va titllar d'«excusa de mal pagador» que la federació d'ERC a l'Ebre haja optat per mantenir els seus càrrecs a la delegació i el govern territorial ebrenc amb l'argument que el PSC és un partit que està a favor dels transvasaments i que ells són l'única força política que els pot aturar. «És una excusa de mal pagador per continuar enganxats a la cadira», va dir Sabaté, tot afegint que «si no estan d'acord amb la política del govern el que han de fer és presentar la dimissió». «S'hi està o no s'hi està i no s'hi valen ambigüitats. Tota la resta crea confusió entre els ciutadans», va afegir per la seua banda el secretari d'organització socialista, Antoni Sabaté.

Els dos màxims representants del PSC a l'Ebre van defensar el projecte de la interconnexió que avui aprovarà el Consell de Ministres. «Manifestem la nostra coresponsabilitat i suport amb les mesures adoptades pels governs català i estatal per afrontar una situació d'emergència nacional i per abastir l'àrea metropolitana de Barcelona sense treure ni una gota més d'aigua de l'Ebre», van manifestar. Els dos polítics van destacar que l'actual projecte de la interconnexió no es pot comparar amb el que proposava CiU i que s'incloïa dins el pla hidrològic del PP. Aquell projecte proposava el transport de 170 hectòmetres cúbics cap a Barcelona i a més era una obra estructural i permanent. «Ara l'aixeta només es podrà obrir en cas que el govern català decreti l'estat de sequera i que el Consell de Ministres ho aprove», van dir.COHERENTS
A més els socialistes ebrencs van negar haver incomplit el Compromís per l'Ebre. «Diem el mateix ara que fa quatre anys», van assegurar recordant unes declaracions de Joan Sabaté el 2003, poc abans de signar el document en què es manifestava clarament partidari d'allargar el minitransvasament de l'Ebre a Tarragona fins a Barcelona en cas d'emergència.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La Fundació Nova Cultura de l'Aigua vol que un tram de la canonada es desmunti

>La portada d'aigua de l'Ebre a Barcelona inclourà la creació d'un banc d'aigües

>ERC accepta que es pagui amb l'Estatut

>Baltasar respon a ICV de les Terres de l'Ebre que tenen les portes obertes per plegar

>Unió de l'Ebre rebutja que es porti aigua a Barcelona

>La PDE no anirà a la reunió amb Baltasar

>Els aqüicultors diuen que el transvasament farà reduir la producció de marisc al Delta

>«Zapatero té amnèsia»

>Protesta de Jóvens de l'Ebre a Barcelona

>La Taula de la Sequera en farà seguiment

>València i Múrcia aniran al Tribunal Constitucional per la «vulneració» del principi d'igualtat

>Montilla i Mas s'enfanguen en retrets mutus de mentides respecte de la gestió de la sequera

>Petita fuita a Tarragona.

>La CUP de Reus vol reduir la demanda d'aigua del minitransvasament

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.