| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 20 d'agost de 2019


divendres, 18 d'abril de 2008
>

La Generalitat aposta per buscar segments turístics «sofisticats» que vinguin tot l'any i gastin mésM.A. LUQUE. Barcelona

La Generalitat aposta cada cop més per especialitzar-se en segments turístics «sofisticats» com ara el col·lectiu gai, el gastronòmic i el d'albirament d'ocells. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va explicar-ho ahir durant la inauguració de la 17a edició del Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC), que se celebra fins diumenge a la Fira de Barcelona.

Huguet va recordar que el sector turístic català està «madur» i per això cal buscar segments especialitzats que «permetin que hi hagi gent tot l'any i buscar qualitat amb una capacitat de despesa superior». Segons el conseller, malgrat l'alentiment econòmic, el sector tindrà aquest any un creixement «moderat», sobretot fora de temporada gràcies als turistes de ciutat, congressos i incentius. Una mostra de l'aposta de la Generalitat per segments nous és la seva participació al Pink Corner, l'espai dedicat al col·lectiu lèsbic, gai, transsexual i bisexual (LGTB).

El coordinador del Pink Corner, Carlos de Cires, va valorar positivament les primeres hores de l'espai, que va ser molt visitat, sobretot per «gent gran que no tenen opcions d'entrar en contacte amb el col·lectiu LGTB». Una d'aquestes visitants, Margarita Suárez, va indicar: «Em sembla perfecte que hi hagi una àrea així.»

Entre els expositors del Pink Corner hi ha la Gran Canària, que es vol definir com auna illa «oberta» i un destí «lliure», segons Saro Arencibia, del Patronat de Turisme de Gran Canària.

El director gerent de Turisme de Barcelona, Pere Duran, va indicar que els gais «estan trobant en aquesta ciutat el que busca».Duran va subratllar que el turisme creixerà a Barcelona aquest any entre un 7% i 8% a causa de la desacceleració.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.