| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 19 d'agost de 2019


dijous, 17 d'abril de 2008
>

La càrnia de Blanes Illas-Juli deixa de matar porcs i pacta un ERO amb 23 acomiadaments

Es trasllada aquest estiu i reorienta l'estratègia comercial

ROBERT CARMONA. Blanes
La càrnia Illas-Juli, de Blanes, està executant un expedient de regulació d'ocupació (ERO), pactat amb la plantilla, que suposa l'acomiadament de 23 persones. L'empresa canvia d'emplaçament aquest estiu –al polígon industrial de Blanes– i deixa de matar porcs per centrar-se en el tractament i la comercialització i l'obertura d'una xarxa de botigues pròpies.


+ Les noves instal·lacions de l'empresa es fan al polígon industrial Foto: JOAN SABATER

Illas-Juli tenia un centenar de treballadors a principis de mes. El dia 4, dins l'ERO pactat amb la plantilla, ja es van acomiadar quinze persones, i divendres de la setmana vinent en marxaran nou més. «Matar i desfer porc requereix molts metres quadrats i estratègicament ens resulta més comprar les peces i treballar-les segons les necessitats dels nostres clients», argumenta el director de l'empresa, Lluís Bielsa, segons el qual amb el trasllat a unes instal·lacions noves «totalment modernes i amb tecnologia punta», s'ha preferit fer una aposta per concentrar els esforços a desfer i preparar la carn, tant per al sector de l'hostaleria, el càtering, la restauració i les carnisseries, com per la venda directa al detall a partir de botigues pròpies. En aquest sentit, Illas-Juli ja disposa de dos establiments a Blanes i un a Tordera, i la previsió és crear una xarxa de botigues que es vagi estenent per les comarques de Girona i Barcelona i «es distingeixin per un tractament especial en la qualitat i imatge del producte». «Si tot funciona com està previst, pensem que d'aquí a tres o quatre anys podem recuperar els llocs de treball», indica Lluís Bielsa, el qual assegura que la reestructuració és «per millorar».

Fonts de la UGT remarquen que l'expedient es va pactar amb la plantilla i que finalment ha afectat menys persones de les previstes inicialment per l'empresa, «la qual s'ha compromès que si més endavant amplia la plantilla, recuperarà en primer lloc la gent que ara queda sense feina».

L'acord al qual van arribar les dues parts inclou que els acomiadats rebin una indemnització equivalent a 36 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats.

Les noves instal·lacions de l'empresa són al polígon industrial de Blanes, i les actuals estan situades en ple nucli urbà del municipi. NOTÍCIES RELACIONADES

>La càrnia de Blanes Illas-Juli deixa de matar porcs i pacta 23 acomiadaments

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.