| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 22 de maig de 2024


dijous, 17 d'abril de 2008
>

Una sentència diu que Sistemas Alem ha de rebre 1,6 milions pel pàrquing Jaume I

L'Ajuntament de Tarragona va confirmar que ja ha presentat un recurs contra la decisió

SERGI CASADO. Tarragona
Sistemas Alem, propietària de la patent del sistema robotitzat del pàrquing Jaume I, haurà de rebre una indemnització d'1,6 milions d'euros segons indica la sentència emesa pel jutjat mercantil número 3 de Madrid del 28 de febrer passat, que obliga la UTE Jaume I i Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) a fer-se'n càrrec. Alem, que va ser expulsada de l'obra i que actualment té obert un procés de concurs després de fer fallida econòmica, ha instat l'alcalde tarragoní a permetre-li fer els estudis de viabilitat. La regidora de Treballs i Empreses Municipals, Lola Herrera, va explicar que ja han recorregut contra la sentència.

Amb data del 18 de febrer d'enguany, el jutjat mercantil número 3 de Madrid va dictaminar providència i va donar la raó a l'administrador concursal de Sistemas Alem. La UTE Jaume I i l'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) –les empreses demandades– estan obligades a «reintegrar» la quantitat d'1.672.602,6 euros al patrimoni de Sistemas Alem. Es tracta de la devolució d'una part d'una factura de 2.052.385 euros, amb data del 4 d'abril del 2006, emesa per Alem contra la societat financera Metropolitan, que tenia subscrit un contracte de rènting amb l'AMT en concepte de millores.

L'import s'hauria d'haver ingressat en el compte d'Alem, però es va fer en el de l'AMT. I això, segons es desprèn de la providència, va ser la causa de la suspensió de pagaments d'Alem –hauria acceptat cobrar periòdicament, segons fonts d'Alem–, motiu pel qual, en aplicació de l'article 71 de la llei concursal 22/2003 del 9 de juliol, s'insta tant la UTE Jaume I com l'AMT a abonar 1,6 milions d'euros a Sistemas Alem. En l'acte de providència, es donava un període de deu dies a la UTE Jaume I i l'AMT perquè actuessin, però Alem encara no ha rebut ni un cèntim.

Per això, a finals de febrer, els advocats de Sistemas Alem –és el propietari de la patent del mecanisme robotitzat del pàrquing Jaume I– van adreçar una carta a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en què, en nom d'Alem, li transmetien la garantia absoluta de la viabilitat de les instal·lacions de l'aparcament de la Part Alta. Durant aquells dies, des del consistori s'havia ordenat que s'aturessin les obres i s'havia fet fora Sistemas Alem, molt debilitada econòmicament. En la carta tramesa a Ballesteros, l'empresa madrilenya l'insta a permetre-li fer els estudis de viabilitat i li garanteix un perfecte funcionament, «sempre que s'apliqui la tecnologia adequada». En aquest aspecte, el gerent d'Alem, Rafael León, va recordar que la patent del sistema de pàrquing intel·ligent és propietat d'ells i hi va afegir: «És de sentit comú que els treballs els fem nosaltres, perquè en coneixem el funcionament i podem demostrar que els errors que es van cometre no només són nostres.»DISSOLUCIÓ DE LA UTE?
Una altra de les incògnites és saber si Sistemas Alem continua dins la unió temporal d'empreses (UTE) Jaume I, de la qual, en un principi, tenia un 49 per cent –el 51 per cent restant pertany a l'AMT–; segons fonts de l'AMT, però, ja n'ha quedat fora perquè té obert un concurs de creditors i suposa un llast econòmic per a l'Ajuntament. Per a Alem, això no suposa cap liquidació de la UTE, sinó una declaració unilateral per part de l'AMT. Alem no descarta emprendre més mesures legals si, com va explicar el seu gerent, «l'Ajuntament continua fent justícia a la carta».

RECURS DE L'AJUNTAMENT
Per la seva banda, la regidora de Treball i d'Empreses Municipals de l'Ajuntament de Tarragona, Lola Herrera, va fer poques declaracions, però va explicar que ja hi han presentat un recurs en contra, i va recordar que «es tracta d'una sentència molt antiga». Herrera també va assegurar: «Sistemas Alem és una empresa que no ha pagat, perquè ha perdut un laude de cinc milions d'euros amb nosaltres.»

A més, hi va afegir que hi ha molts litigis entre la companyia madrilenya i el consistori tarragoní. NOTÍCIES RELACIONADES

>Àgora continua els treballs

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.