| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dijous, 17 d'abril de 2008
>

Penedès. Cultura invertirà més de tres milions per fer biblioteques noves al Penedès

Dels cinc municipis subvencionats només Vilafranca i Sitges tenen clar on emplaçaran l'equipament

A.M. M.L.. Vilafranca del Penedès
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació invertirà 3.352.340 euros els pròxims quatre anys per construir cinc biblioteques al Penedès, tres a l'Alt Penedès i dues al Garraf. Dels projectes que se subvencionen, els quals s'inclouen en el seu programa específic quadriennal, destaquen els de Vilafranca i Sitges, que s'enduen més del 50% de les aportacions. De fet, aquests dos municipis són els únics que ja tenen clar l'emplaçament del nou equipament. Els altres tres municipis discuteixen encara diverses alternatives i no han sabut definir el lloc on se situarà l'equipament, cosa que farà endarrerir-ne encara més la construcció.


+ Imatge del parc de bombers aquesta setmana. Es convertirà en una biblioteca. Foto: A.M.

El govern de Vilafranca del Penedès té previst construir, a partir del 2010, la nova biblioteca central del municipi on ara hi ha el parc de bombers, ja que preveu que l'any que ve es podrà concretar el trasllat del parc actual a un polígon industrial. El projecte, que també disposa d'aportacions de la llei de barris a l'Espirall, inclourà al costat de la biblioteca la nova Casa Petita i un espai per a entitats.

Per la seva banda, el govern de Sitges ja ha presentat el projecte de la nova biblioteca, que es farà a la Plana Est, al nou parc de Can Robert. El projecte de l'edifici, de 3.650 metres quadrats, inclou també l'arxiu municipal. El regidor de Cultura, Gabi Serrano, va explicar ahir que la voluntat de l'Ajuntament és començar la construcció al final del 2009.

La resta de municipis que rebran subvencions, Gelida, Sant Sadurní d'Anoia i Cubelles, no han sabut posar una data concreta a la construcció d'aquest equipament perquè ni tan sols tenen clar on s'ha de fer. A Gelida, el govern local s'està replantejant el projecte inicial de construir la biblioteca al parc de les Escoles Velles que va fer l'anterior govern i està en espera d'una trobada amb la Generalitat per concretar com es completaria el seu finançament. A Sant Sadurní d'Anoia, l'alcalde, Joan Amat, va descartar de moment l'emplaçament de la plaça Nova, proposat en el mandat anterior, «perquè la normativa ha canviat i s'està en espera d'un estudi sobre els espais». El govern de Cubelles no té encara decidits els terrenys que marcarà el nou pla general, però vol construir-la a la zona del Mercat. A més, assegura que vol fer-la entre el 2010 i el 2011.

Vilafranca del Penedès - 900.000 euros. La nova biblioteca, que es convertirà en l'edifici central de Vilafranca, es construirà a l'actual parc de bombers.

Sant Sadurní d'Anoia - 770.000 euros. Es preveia a la plaça Nova, però ara el govern s'ho replanteja a causa de l'espai. Inclourà l'arxiu municipal.

Gelida - 500.000 euros. L'anterior govern la situava al parc de les Escoles Velles, però l'actual no té decidit encara l'emplaçament.

Sitges - 850.000 euros. L'edifici se situarà al parc de Can Robert, tindrà 3.630 metres quadrats i inclourà també l'arxiu municipal.

Cubelles - 332.340 euros. La inversió, en aquest cas, no només es dóna per construir l'edifici, sinó també per a l'elaboració del projecte i el mobiliari. El govern local encara no ha decidit on el construirà.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Penedès. La biblioteca de Mar

>Tres milions per fer cinc biblioteques noves al Penedès

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.