| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 2 de desembre de 2021


dimecres, 16 d'abril de 2008
>

Els veïns denuncien per la via penal la tala d'arbres iniciada ahir al Tibidabo

L'Ajuntament vol enllestir en una setmana els treballs previs d'instal·lació de les muntanyes russes

ROSA DÍAZ. Barcelona
Malgrat la dissimulació amb què l'Ajuntament ha volgut iniciar les tasques prèvies a la instal·lació d'unes noves muntanyes russes al parc del Tibidabo, els veïns han estat prou atents i abans-d'ahir mateix, coincidint amb l'inici de la tala d'alzines, van presentar una denúncia per la via penal contra el consistori per l'execució d'aquest projecte. Van al·legar que encara no s'ha acabat el termini legal per interposar recurs contenciós administratiu contra el projecte. A banda de talar arbres, el consistori ha començat també a podar-ne uns quants i a traslladar-ne d'altres a un viver del Montseny. El procés durarà una setmana.


+ Alguns ciutadans contraris a la tala d'arbres es van reunir ahir davant del temple. Foto: ORIOL DURAN

La plataforma SOS Tibidabo acusa de «prevaricació i danys» l'empresa municipal Parc d'Atraccions Tibidabo (PATSA) per «la tala de l'alzinar centenari catalogat en la llista d'hàbitats d'interès comunitari (HIC) sense que encara hi hagi una resolució administrativa ferma». Argumenta aquesta entitat en la seva denúncia que «no es pot realitzar cap tipus d'acció sense que hagi esdevingut ferma a través de la via administrativa la resolució o el projecte». Els dos projectes per tirar endavant la instal·lació d'una atracció de muntanyes russes al Tibidabo, que inclouen el projecte d'obra civil dels accessos i preparació de l'espai que ocupa l'atracció, per una banda, i la mateixa col·locació del giny, per l'altra, es van publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el dia 8 de març, i atorgaven un termini de dos mesos des de l'endemà de la publicació per interposar un recurs contenciós administratiu o qualsevol altre recurs per la via judicial. La plataforma SOS Tibidabo ja va advertir quan es va presentar la nova atracció que tenia intenció d'entrar en la via judicial atès que per la via administrativa no havia pogut aturar el projecte.

Ahir, l'Ajuntament va tallar el pas pel camí del Cel amb una tanca, i va iniciar els preparatius del terreny per col·locar l'atracció. L'arbrat afectat és un alzinar que diversos experts en biologia vegetal i catedràtics de la Universitat de Barcelona han qualificat de molt especial per les seves característiques úniques. Ahir, fonts municipals reconeixien que s'està valorant sobre el terreny la quantitat d'arbres que caldrà talar. Això no obstant, en seran 58 a tot estirar. Una trentena d'arbres seran trasplantats a un viver del Montseny, segons aquestes mateixes fonts.

Per altra banda, el terreny que quedi afectat per la col·locació de pilones no es malmetrà del tot. Segons l'Ajuntament, la superfície –les plantes petites, les fulles– es conservaran en testos. I posteriorment a la col·locació de l'atracció es plantaran nous exemplars d'arbres i arbustos de diferents espècies atès que un dels trets distintius d'aquesta atracció és que circularà enmig de la natura. Immediatament després d'aquest primer procés d'obertura d'espai, començarà l'obra d'instal·lació, que com es preveu en el projecte, durarà sis mesos. La intenció de l'Ajuntament és estrenar la nova atracció de vertigen aquesta tardor.

La plataforma s'ha adreçat per carta a la fiscal en cap de Catalunya per denunciar aquests fets i demanar que aturi la tala. La secretària d'aquesta entitat, Carme Carmona, l'ha qualificat de «crim ecològic contra un hàbitat que cal protegir». NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Ajuntament, denunciat per la tala d'arbres al Tibidabo

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.