| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 16 de setembre de 2019


dimarts, 15 d'abril de 2008
>

Maresme. Acusen de «prevaricació i suborn» l'exalcalde de Llavaneres i un exregidor

La fiscalia veu indicis de delicte en la signatura d'un conveni urbanístic de l'anterior govern local

LLUÍS MARTÍNEZ. Sant Andreu de Llavaneres
La fiscalia anticorrupció ha acusat l'exalcalde de Llavaneres Víctor Ros (PP) i l'exregidor d'Urbanisme Antoni Jiménez (PSC) d'un presumpte delicte de «prevaricació i suborn» en relació amb un conveni urbanístic. L'acord havia de permetre adquirir una llar d'infants privada i fer-la municipal a canvi de cedir uns terrenys públics perquè els propietaris del centre educatiu hi fessin habitatges. El fiscal, que es presentarà com a acusació pública, també acusa el secretari del consistori, Josep Lluís Valentín. L'actual alcalde, Bernat Graupera (CiU), lamenta que el nom del poble «surti perdent i perjudicat» per un altre escàndol urbanístic.


 Foto: LL.M.

 Foto: LL.M.

+ La llar d'infants de Llavaneres i, a la dreta, Víctor Ros i Antoni Jiménez./ Foto: LL.M.

Si fa unes setmanes el fiscal anticorrupció va cridar a declarar l'exalcalde, l'exregidor d'Urbanisme, el secretari de l'Ajuntament i el responsable de l'àrea, ara tres dels quatre implicats estan acusats d'un presumpte delicte de «prevaricació i suborn». L'únic que se n'ha salvat és el tècnic de l'àrea d'Urbanisme, Hugo Roldán. El regidor del grup municipal de SOS Llavaneres, Josep Ruiz, que va portar la documentació a la fiscalia perquè iniciés la investigació, considera un «gran èxit» l'inici del procés judicial. «Si la justícia ha decidit ficar-hi cullerada, alguna cosa ha vist que no s'ha fet correctament», va dir ahir Ruiz, que demanarà al govern local que valori la possibilitat de presentar-se com a acusació particular.

Els fets denunciats per la fiscalia es remunten al mandat passat, quan el govern de Llavaneres –format pel PP i el PSC– va signar un conveni amb els propietaris de la llar d'infants Sant Nicolau. L'acord havia de servir per adquirir l'escola i fer-la municipal definitivament. A canvi, s'oferia a l'empresa que gestiona el centre, Topopapel SA, quatre parcel·les municipals perquè hi edifiqués habitatges unifamiliars. Josep Ruiz va aportar a la fiscalia una dada més, que és que l'exregidor d'Urbanisme Antoni Jiménez, en el moment de signar el conveni, va adquirir una part d'un habitatge a la mateixa societat propietària de l'escola.

L'acord, a més, no s'ha pogut tirar endavant perquè, segons l'actual govern de Llavaneres –format per CiU, ERC i els independents Gent de Llavaneres–, la llei estableix que les parcel·les municipals cedides només es poden utilitzar per construir-hi pisos protegits. NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. «El conveni es va aprovar amb tots els vots favorables»

>Maresme. La mala imatge

>L'exalcalde i l'exregidor de Llavaneres, acusats per la fiscalia

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.