| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 20 d'agost de 2019


dilluns, 14 d'abril de 2008
>

Jordi Pujol enceta l'homenatge al promotor cultural Benet Ribas, a BlanesL.P.. Blanes

Un cicle de conferències encetarà els actes d'homenatge al promotor cultural i periodista blanenc Benet Ribas, en commemoració del centenari del seu naixement. Les conferències començaran avui, a les 8 del vespre, amb la xerrada Actituds cíviques per construir Catalunya, a càrrec del president Jordi Pujol. La conferència se celebrarà al Centre Catòlic de Blanes.

El cicle continuarà, al mateix lloc i hora, amb cinc xerrades més. La següent serà el 15 de maig, a càrrec de l'escriptora i filòloga Vinyet Panyella, amb una conferència titulada Mercè Rodoreda, una vocació literària. El dia 18 de setembre, el director del Diari de Girona, Jordi Xargayó tractarà La trama oculta dels grans mitjans de comunicació. Qui s'amaga al darrere de cada mitjà? El 9 d'octubre el torn serà per al polític i advocat Josep López de Lerma, que oferirà una xerrada sobre Política i compromís social. La història serà la temàtica que es tractarà el dia 13 de novembre, a càrrec de l'historiador Joan Domènech Moner, que parlarà de Jaume Ferrer de Blanes. Un blanenc universal. Finalment, tancarà el cicle el geòleg Germán Álvarez, Blanes i el Montseny.

Benet Ribas va morir el 1997. Entre altres tasques en favor del catalanisme, va ser el principal impulsor de la revista Recull de Blanes i dels prestigiosos premis literaris del mateix nom. El 1987 li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.