| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 12 d'abril de 2024


divendres, 11 d'abril de 2008
>

La Generalitat aturarà la tala de pins detectada a prop del pont del Diable

Medi Ambient ja en tenia coneixement i ahir la plataforma de la platja Llarga ho va tornar a denunciar

SERGI CASADO. Tarragona
El Departament de Medi Ambient enviarà avui al matí agents forestals perquè aturin els treballs de tala de pins que hi ha als voltants de l'ecoparc del Pont del Diable. L'actuació s'efectuarà després que ahir la plataforma Salvem la Platja Llarga ho denunciés durant una entrevista amb el regidor d'Urbanisme de Tarragona, Xavier Tarrés. La finca, però, és privada i segons fonts de Medi Ambient no és cap zona protegida, encara que els treballs –tenen el vistiplau de l'administració– no es duen a terme d'acord amb el pla de gestió forestal i per això instaran el propietari perquè faci la gestió més adequada.


+ Una imatge dels pins talats, cedida per la plataforma Salvem la Platja Llarga. Foto: EL PUNT

La plataforma Salvem la Platja Llarga va ser qui va alertar del perill de desforestació de la zona, situada en una finca privada entre mas Pastor i el parc ecohistòric del pont del Diable, i ho va fer durant una entrevista amb el regidor d'Urbanisme de Tarragona, Xavier Tarrés. Com que les competències en matèria forestal pertanyen a la Generalitat, el consistori primer hi va enviar tècnics municipals i després es va posar en contacte amb el Departament Territorial de Medi Ambient perquè hi intervingués.

La resposta serà immediata perquè avui mateix es desplaçaran agents forestals fins a la zona per aturar els treballs de tala de pins, els quals, segons la portaveu de la plataforma de la platja Llarga, Lola Paniagua, podrien ser centenaris.

Tot i que els serveis territorials de Medi Ambient no van assegurar aquesta dada, el que sí que es va explicar és que ja s'havien rebut dues denúncies més per aquesta mateixa acció i que si no s'havia instat el propietari a aturar el procés abans era perquè Medi Ambient no té cap competència dins de propietats particulars, i menys si els seus propietaris tenen tots els permisos en regla. «Ja en teníem coneixement des del 18 de gener perquè hi havia dues denúncies», va explicar el delegat territorial, Josep Lluís Pau. No obstant això, el buit legal vindria perquè no ha complert les directrius que fixa el pla de gestió forestal i per això, al marge d'instar-lo a aturar la tala i a fer-li saber les denúncies interposades, se li exigirà que faci un tractament més adequat de l'acumulació de la pinassa per evitar que augmenti el risc d'incendi degut a les grans quantitats de sotabosc acumulades. NOTÍCIES RELACIONADES

>La plataforma de la Llarga, satisfeta amb el nou POUM

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.