| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


divendres, 11 d'abril de 2008
>

Les elèctriques tornen a amenaçar amb talls de llum a Girona a l'estiu

Diuen que 400.000 abonats es quedarien sense electricitat si cau sistema

MAR VICENTE. Girona
Les companyies elèctriques va tornar ahir a amenaçar amb possibles talls de llum a la Costa Brava a l'estiu. El director general d'Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira, va dir que el sistema elèctric està «al límit» i va vaticinar que en cas de col·lapse, 400.000 abonats es quedarien sense llum, la majoria a la zona costanera. En el mateix to es va pronunciar el president de Red Eléctrica, Luis Atienza, que va anar més enllà en dir que el sistema podria caure fins i tot sense que hi hagi cap avaria.

Atienza i Rovira van coincidir ahir a Girona en la conferència sobre les necessitats energètiques de les comarques gironines, organitzada per la Cambra de Comerç de Girona. Els responsables de REE i Endesa van reiterar, una vegada més, la necessitat de la línia de 400kV per la debilitat del subministrament elèctric. Davant una cinquantena d'assistents, van insistir en la necessitat de la MAT per evitar que la demarcació depengui d'una sola línia d'alta tensió i pel constant augment de la demanda en els últims anys. Tant Rovira com Atienza van basar la seva defensa de la MAT en què la «debilitat» del sistema elèctric se solucionarà amb la línia de 400kV ja que Girona no té pràcticament generació i depèn de la importació d'energia. En la mateixa línia, els representants de les dues empreses elèctriques van insistir que la situació «crítica» del sistema s'ha anat allargant a causa de les actuacions que s'han fet en les xarxes actuals, però van recalcar que ara l'«única solució» és la línia de 400kV. Preguntat sobre aquesta qüestió, Atienza va assegurar que per tenir la mateixa capacitat d'una línia d'alta tensió es necessitarien quatre línies de 220kV, cosa que considera «inviable». Tampoc va considerar una solució que tota l'energia es generi a la demarcació. «Si falla la instal·lació estaríem allà mateix», va assegurar.

Atienza, va insistir que la MAT estarà a punt, com a mínim fins a Bescanó, l'any que ve. La companyia fa temps que insisteix que per aquestes dates la línia podria estar acabada fins i tot fins a Santa Llogaia tot i els problemes de llicències que es van trobant arreu del país.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.