| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 20 de juny de 2024


dimecres, 9 d'abril de 2008
>

El Bicing ja és a tocar de les facultats de la DiagonalVICENÇ PLANELLA. Barcelona

+ Francesc Narváez. Foto: O. DURAN

El vet que el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, va imposar al Bicing a la Zona Universitària, al voltant de la Diagonal, ha quedat definitivament oblidat. L'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat sis estacions de Bicing noves al districte de les Corts, cinc de les quals són a tocar les facultats de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Politècnica (UPC).

Negativa, matisació i canvi de rumb. En menys de tres mesos, l'Ajuntament de Barcelona ha passat de descartar la implementació del Bicing als campus de la Diagonal a començar a instal·lar estacions prop de les facultats de la UB i de la UPC, tot i que aquestes parades estan adreçades, en principi, als veïns que viuen al voltant de la Zona Universitària. El compromís del consistori de posar aquest demandat sistema de transport públic a l'abast de tots els barcelonins –en concret, a menys de 300 metres del seu domicili o lloc de feina, segons recullen els criteris del pla d'extensió– l'ha obligat a superar els recels que la xarxa pugui col·lapsar-se per un hipotètic ús massiu dels milers d'estudiants que cada dia es desplacen fins a aquest extrem de la capital catalana.

En el balanç que el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, va presentar la setmana passada del primer any de funcionament del Bicing es feia constar, a banda de les 18 estacions que hi ha en funcionament al districte de les Corts, l'existència d'unes altres sis parades «instal·lades i pendents de posar-se en servei». D'aquests sis punts d'intercanvi nous de bicicletes, cinc estan emplaçats a una curta distància del complex d'escoles i facultats que s'estén des del carrer Jordi Girona fins a Baldiri i Reixac, al nord i al sud de l'eix central de la Diagonal. Portaveus de Barcelona Serveis Municipals (BSM), encarregada de la gestió del Bicing, han detallat que les estacions properes a la Zona Universitària estan emplaçades a la plaça Pius XII i als carrers Cavallers, Doctor Salvador Cardenal, Pintor Ribalta amb avinguda de Xile i Josep Samitier. La sisena nova estació cal anar-la a trobar a la travessera de les Corts, prop de la cantonada amb la Riera Blanca.

Cadascuna d'aquestes parades, segons les fonts consultades, tindrà una capacitat d'entre 15 i 21 bicicletes, tot i que ara estan buides, en espera de l'arribada d'una nova tongada de vehicles que ja incorporaran les anunciades millores tècniques: un timbre giratori més robust, un catadiòptric instal·lat a les rodes i llums nous al davant i al darrere. Els responsables de BSM han indicat que les estacions pendents d'estrenar es posaran en funcionament en un termini d'entre 10 i 15 dies. A aquests terminals s'hi afegiran en els pròxims dos mesos entre 5 i 10 parades més que completaran l'oferta de Bicing a les Corts, que podria arribar a un màxim de 34 terminals. L'Ajuntament de Barcelona, però, no ha volgut anticipar la ubicació de les estacions, que estan en estudi i que depenen del vistiplau urbanístic del consell de districte. Els portaveus de BSM només han indicat que s'escurçarà de 300 a 200 metres el recorregut entre les estacions més properes.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.