| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 22 d'agost de 2019


diumenge, 6 d'abril de 2008
>

El 7% dels immigrats amb feina tenen títols universitaris

CCOO detecta que a Figueres hi ha un 55% d'analfabets

EDUARD BATLLE. Girona
El sindicat CCOO ha recollit en la memòria d'activitats del 2007 de la demarcació que només el 7% dels nouvinguts que treballen tenen estudis universitaris, i que la meitat dels que tenen feina tenen estudis elementals. En l'informe anual del CITE es valora que la falta d'estudis dels nouvinguts provoca també que hagin d'afrontar feines en situació irregular.

En el conjunt de la demarcació, el 7% dels nouvinguts amb feina tenen estudis universitaris. Més detalladament, a Figueres aquest mateix percentatge és l'11%; a Blanes és del 6%; a Olot, del 7%, i a Girona és del 9%. La dada més alarmant és a Figueres, ja que els analfabets són més de la meitat, i en canvi a la resta no supera el 2%. Aureli Álvarez, secretari general de CCOO a Girona, no s'explica aquest registre a Figueres. «Són els resultats que hem recollit i l'única explicació seria les tasques que fan al camp», sosté Álvarez, que lamenta que la falta d'estudis dels nouvinguts provoca també que hagin de realitzar treballs en condicions més precàries o feines en situació irregular: «El sac on s'amaga l'economia submergida és en els contractes irregulars, però tenir persones com esclaus no genera riquesa sinó més despesa a l'Estat i la creació de futurs conflictes socials.»

Durant el 2007, el sindicat va rebre 1.258 usuaris, 1.857 visites i un total de 2.787 consultes, amb un predomini de les dones (el 54%). La franja d'edat més consultada és de 32 a 51 anys (44%) i els països d'origen amb més usuaris són Colòmbia (178), Hondures (128), Romania (119) i Bolívia (109). Pel que fa l'estat civil, la majoria estan casats (40%) o són solters (34%).LES CONSULTES
Pel que fa les peticions de consulta que els immigrants més realitzen al sindicat, el predomini és de les relacionades amb l'autorització de treball i residència. En segon lloc, l'altra informació més sol·licitada és la renovació de l'autorització de treball, seguida de les targetes comunitàries, el reagrupament familiar i l'autorització de residència.
Treballen i tenen estudis universitaris - Demarcació: 7%

Figueres: 11%

Olot: 7%

Blanes: 6%

Girona: 9%Amb estudis bàsics - Demarcació: 55%

Figueres: 24%

Olot: 59%

Blanes: 55%

Girona: 49%Analfabets - Demarcació: 1%

Figueres: 55%

Olot: 2%

Blanes: 0,3%

Girona: 0%
Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.