| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dissabte, 5 d'abril de 2008
>

Els musulmans de Torroella tornen a resar a la vorera, però la policia vigila que hi hagi una zona de pas

L'actuació es fa per la queixa dels veïns en el ple de dijous a la nit

ALBERT VILAR. Torroella de Montgrí
Uns 26 musulmans van tornar a resar ahir al migdia a la vorera de davant la mesquita de Torroella, al carrer de Figueres, a causa de la falta d'espai al local. Però, per primer cop, i en vista de les queixes veïnals en el ple municipal de dijous a la nit, la policia local va actuar perquè es deixés un pas per als vianants. Tot i això, alguns veïns es van queixar perquè se'ls deixa que ocupin un espai públic i perquè no es controla la capacitat del local, en el qual ahir hi havia unes 150 persones.


+ La policia local de Torroella controlant que els musulmans deixin un pas a la vorera, ahir al migdia./ Foto: A.V.

L'ocupació de la vorera va començar cap a dos quarts de dues de la tarda, quan ja no cabia ningú més al local, on l'imam feia l'oració. I van arribar a fer-ho unes 26 persones. Però aquesta vegada sota l'atenta mirada de la policia local, que va actuar per assegurar un pas per als vianants de la vorera. I al final, a causa dels que arribaven tard a l'oració, es va haver d'actuar perquè no ocupessin gaire espai i no deixessin les sabates al mig de la zona de pas.

L'actuació policial es va fer per ordre de l'alcalde, Joan Margall, després que en el ple del dia abans reconegués arran de les queixes d'una trentena de veïns del carrer, la molèstia que provoca l'acte religiós a la vorera. Tot i això, l'Ajuntament intenta buscar un espai perquè es pugui fer l'oració del dimecres al migdia, que és el dia més important de la setmana i que fa que s'ocupi la vorera, mentre no es faci el trasllat de la mesquita al polígon industrial, com ja tenen previst fer els evangelistes.

Mentre resaven, però, el propietari del bar Montgrí, a tocar la mesquita, Emilio Martín, i alguns clients, van exterioritzar la seva repulsa a l'ocupació de la via pública. «És una vergonya», va dir diverses vegades Martín. En acabar l'oració, el propietari del bar va manifestar, amb el vistiplau d'alguns clients, que no tenia res contra la mesquita, i que només demana que es pugui passar per la vorera. «Demanem els mateixos drets», va dir Martín, que va explicar que fins ara no s'havia deixat mai un pas per passar per la vorera, a part de recordar que al seu local, que és igual de gros que la mesquita, té una capacitat d'entre 50 i 60 persones.

Les crítiques de Martín i d'alguns dels veïns durant la cerimònia no van provocar cap mena de reacció entre el col·lectiu musulmà, encara que al final un dels presents va exposar la seva protesta a la policia, però va marxar de seguida a iniciativa de Hussein Hoban, responsable de la mesquita. «El problema no és l'ocupació de la vorera, sinó que no volen la mesquita», va dir Hoban, que va dir que ells són les víctimes. NOTÍCIES RELACIONADES

>Oració vigilada a Torroella.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.