| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 14 de juny de 2024


dissabte, 5 d'abril de 2008
>

El ramal de la MAT fins a Riudarenes passarà a 500 metres de tres jaciments arqueològics i deu masies

Un estudi de la Diputació diu que l'impacte serà crític perquè travessa un espai verge

ANNA PUIG. Riudarenes
El ramal que connectarà la línia Sentmenat-Bescanó amb la subestació elèctrica de Riudarenes passarà a 500 metres de tres espais d'interès arqueològic i de deu masies, la majoria de les quals daten del segle XVII o XVIII. Així ho conclou un estudi encarregat per la Diputació que valora l'impacte de la MAT sobre els valors naturals, paisatgístics i patrimonials de Santa Coloma i Riudarenes. L'informe considera que l'impacte serà «crític» ja que travessarà un espai lliure d'infraestructures.

El puig Ardina i les roques de Ca l'Agustí, a Riudarenes, i Can Gorgals Vell, a Santa Coloma, són els tres espais d'interès arqueològic que estaran a tocar de la MAT. En el primer hi ha restes des del període ibèric fins a finals del període romà. No s'ha concretat encara l'origen del que s'ha trobat a Ca l'Agustí, i al jaciment de Can Gorgals Vell s'hi han trobat estructures d'un habitatge de l'era medieval. També a 500 metres hi haurà situades una desena de masies, totes del municipi de Riudarenes. Estem parlant de Ca l'Agustí (segle XVII-XVIII), Cal Vicari (XVIII), les Torres de Puig Ardina (XIX), Els Bualous (XVI), Can Calçada (XIV) i també de la capella de la Mare de Déu de Montcorb, entre altres.

L'estudi també enumera sis jaciments més i fins a 35 masies i patrimoni religiós que estaran situats a un quilòmetre de la línia d'alta tensió. Segons l'informe, elaborat per la consultoria Fractàlia, la MAT causarà un impacte global crític ja que aquest ramal, que travessa de ple els municipis de Santa Coloma i Riudarenes, s'implantarà en un espai lliure d'infraestructures i afectarà la fauna (ocells migratoris, tortuga d'estany, falcó mostatxut i espècies d'amfibis protegits) i la connectivitat biològica, i pot destruir xemeneies i colades volcàniques, i alerta que augmentarà el risc d'incendis.

Jaciments arqueològics - Puig Ardina i Roques de Ca l'Agustí (Riudarenes)
- Can Gorgals Vell (Santa Coloma)

Patrimoni arquitectònic - Pallar de Cal Vicari
- Ca l'Agustí
- Cal Vicari
- Can Calçada
- Can Maidó
- Can Montràs
- Els Bualous
- Mas Barrot
- Torres Puig Ardina
- Capella Mare de Déu de Montcorb


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Girona veurà les torres

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.