| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de juny de 2024


dijous, 3 d'abril de 2008
>

Vallès. Montcada planteja per primer cop el trasllat de la cimentera Lafarge

L'empresa diu que això suposa tancar i que es poden perdre 200 llocs de treball

C. ALUJU FERRER. Montcada i Reixac
Els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Montcada s'han plantejat per primera vegada el trasllat de la cimentera Lafarge i per aquest motiu proposen començar un procés de negociació entre l'Ajuntament, la Generalitat i Lafarge per arribar «a un acord pacífic». L'empresa ha replicat que el que està suggerint el consistori «és el tancament de la fàbrica», ja que el trasllat «és absolutament inviable». Lafarge diu que el cessament de l'activitat pot deixar sense feina 200 persones.


+ Vistes de la cimentera Lafarge de Montcada des de la carretera de la Roca. Foto: C.A.F.

Tots els portaveus menys el d'ICV-EUiA han donat per bo un document que enviaran al Departament de Medi Ambient i Habitatge on s'explica que l'objectiu és començar una negociació a tres bandes «que permeti el trasllat de la cimentera allà on realment hi tingui cabuda». Segons informava ahir Montcada Ràdio, la coalició ecosocialista comparteix la proposta del trasllat, però vol que es tregui del text les qüestions tècniques sobre la crema de biomassa a la fàbrica que inclou l'informe que ha fet l'àrea de Política Territorial del consistori. Per aquest motiu el portaveu d'ICV-EUiA ha presentat un text alternatiu.

En relació amb aquest anunci, l'empresa va replicar ahir que el que planteja de veritat l'Ajuntament «és el tancament de la fàbrica, ja que el trasllat d'una instal·lació d'aquestes característiques és absolutament inviable». El tancament, segons Lafarge, faria perdre 200 llocs de treball i suposaria «destrucció de riquesa per al municipi». En aquest sentit l'alcalde, César Arrizabalaga, diu que el trasllat ha de garantir el manteniment dels llocs de treball de la cimentera. Per Arrizabalaga aquesta proposta de futur s'ha de basar en el diàleg i diu que «és inviable plantejar-la a curt termini».

L'Ajuntament admet que la indústria compleix la normativa municipal de sorolls, olors i sistemes de sanejament, però en canvi s'oposa a la utilització de biomassa com a combustible alternatiu als fòssils.

Lafarge explica en un comunicat que des del 1917 «ha contribuït al benestar econòmic de Montcada» i que la planta existeix abans que els barris que l'envolten. La companyia diu que des del 1993 ha invertit més de disset milions en millores mediambientals i que sempre a complert i ha «anat més enllà» del que marcava la legislació vigent. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Ajuntament de Montcada proposa per primer cop el trasllat de la fàbrica de ciment Lafarge

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.