| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 15 d'abril de 2024


dijous, 3 d'abril de 2008
>

Salvadó es planteja dimitir si el govern tira endavant el transvasament del Segre

El delegat del govern a l'Ebre ho va notificar ahir per telèfon a Carod i a una vintena de càrrecs i militants d'ERC

ROSER ROYO. Tortosa
El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó (ERC), dimitirà si el govern català tira endavant el transvasament del Segre. Així ho van manifestar ahir a El Punt fonts properes al delegat, que els últims dies s'ha mostrat especialment prudent en referència a aquest tema. Aquestes mateixes fonts van assegurar que Salvadó va trucar ahir al matí al vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, per manifestar-li la seua posició i per dir-li que ahir al vespre tenia previst reunir-se amb una vintena de membres d'ERC de la seua confiança per explicar-los les seues intencions. Fins ara el delegat havia evitat valorar la proposta del conseller de Medi Ambient i del govern que representa i fins i tot havia arribat a manifestar que la detracció del Segre no afecta l'Ebre.


+ Salvadó entre Manolo Tomàs i Ester Baiges en la primera reunió, el gener del 2004, del nou govern català i la PDE. Foto: G.M.

La crisi oberta per l'anunci del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, de fer un transvasament d'1,5 metres cúbics per segon d'aigua del riu Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona pren noves dimensions a les Terres de l'Ebre. Així ahir aquest diari va poder saber que el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó, es planteja seriosament la possibilitat de dimitir si el govern que representa tira endavant el transvasament del Segre a Barcelona; tant seriosament que ja ho va notificar ahir per telèfon al vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. Salvadó també tenia previst reunir-se ahir al vespre a la Delegació del Govern a Tortosa amb una vintena de càrrecs i militants d'ERC de la seua confiança per explicar-los les seues intencions.

Fins ara el delegat del govern a l'Ebre s'havia mostrat molt prudent respecte al transvasament del riu Segre i havia evitat, com a membre del govern, fer-ne valoracions. Així, fa dues setmanes, quan encara el conseller Baltasar no havia anunciat el transvasament, Salvadó va assegurar en roda de premsa que no hi havia cap projecte. Quan, finalment, la proposta va sortir a la llum pública, el delegat a l'Ebre va declinar fer declaracions argumentant que afectava sobretot Lleida i els Pirineus i no tant les Terres de l'Ebre. Tot seguit va precisar les seues declaracions i es va mostrar confiat que el govern tripartit que representa compliria el Compromís per l'Ebre, un document subscrit pel PSC, ERC i ICV el 2003 en què es comprometien a rebutjar el transvasament de l'Ebre i la interconnexió de xarxes si arribaven al govern català. El cert és que Salvadó, quan era simplement regidor a la Ràpita i president de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, s'havia significat molt en la lluita antitransvasament, una trajectòria que va mantenir durant els primers anys com a delegat del govern a l'Ebre després de les eleccions del 2003, en què es va constituir el primer govern tripartit. Per tant, el seu silenci respecte al transvasament del Segre era difícil d'entendre al territori. L'anunci de la seua dimissió arriba després que la federació d'ERC a l'Ebre s'haja manifestat contundentment contra el transvasament del Segre i després que la Plataforma en Defensa de l'Ebre haja anunciat mobilitzacions contra el tripartit «transvasista».

D'altra banda, ahir es va reunir el consell de direcció del govern a les Terres de l'Ebre amb un punt monogràfic a l'ordre del dia: l'aigua i el Segre. Avui explicaran quina és la seua posició respecte a aquesta qüestió. NOTÍCIES RELACIONADES

>Baltasar admet que el transvasament es va amagar per la proximitat de les eleccions

>Aigua amb tren

>La sequera força, dilluns, la quarta cimera entre Montilla i Mas

>ICV de l'Ebre s'oposa als plans d'emergència de Baltasar

>Moció i reprovació d'ERC al conseller

>Ajornen el tractament contra la mosca negra

>El govern de Tarragona desmenteix l'oposició

>Els regants del Delta vendran l'aigua si el govern demostra que la situació és greu

>La PDE diu que no

>UP vol un pacte nacional

>El govern vol captar l'aigua del Segre en un espai protegit en l'àmbit europeu

>L'emergència, més lluny

>Salvadó dimitirà si hi ha transvasament del Segre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.