| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 23 d'octubre de 2019


dimecres, 2 d'abril de 2008
>

Els treballadors del sector de la construcció gironí podran variar la jornada segons la calor que faci

L'acord és un dels punts del nou conveni, que se signarà el 21 d'abril

MÒNICA CABRUJA. Girona
Adaptar la jornada del sector de la construcció a les condicions climàtiques, pensant sobretot en la calor, que fins ara no es tenia en compte, és un dels punts innovadors que inclou el principi d'acord al qual van arribar ahir els sindicats CCOO i UGT i la Unió d'Empresaris de la Construcció. El conveni, que se signarà el 21 d'abril, inclou millores en complements salarials i puges de l'IPC més un punt i mig. Les dues parts van manifestar ahir la seva satisfacció.


+ Dos treballadors, en una obra de Bordils. Foto: MANEL LLADÓ

Fins ara, l'adaptació de la jornada en funció del clima només estava regulada per a l'alta muntanya, pensant en un clima fred, però no hi havia una regulació per a la calor. El secretari general de la federació de la construcció de CCOO a Catalunya, Miquel Pelaez, va explicar ahir que la intenció és que això es porti a terme aquest estiu mateix per mitjà dels delegats de prevenció. «Hi ha treballadors que emmalalteixen per la calor i aquesta circumstància cada cop ens afecta més. Ja hi ha altres llocs a l'Estat espanyol que ho apliquen, com és el cas d'Andalusia», va destacar Pelaez.

El principi d'acord a què es va arribar ahir preveu puges de l'IPC més un punt i mig pel 2007 i el 2008. El conveni, que tindrà vigència des del juny del 2007 fins al maig del 2009, inclourà per al període des de l'1 de juny del 2007 fins al 31 de maig del 2008 seixanta euros de complement lineal individual per cada treballador. També s'incrementaran tres pagues del 2008 en 20 euros, amb un total de seixanta euros més per treballador. Pels desplaçaments, s'estableixen tres quarts d'hora com a màxim per anar i també per tornar i s'han adoptat els permisos en funció de la llei de la igualtat. Les indemnitzacions per finalització de contracte han augmentat del 4,5% a un 7%.

Tant CCOO com la UGT han valorat de manera molt positiva el principi d'acord aconseguit. Segons va destacar la UGT, s'hi ha arribat «després de dures negociacions» i d'una aturada de 24 hores el 14 de març passat. La UGT destaca que «el principi d'acord incorpora [amb les millores aconseguides en complements econòmics] el diferencial de l'IPC català respecte a l'estatal, una fita aconseguida en les altres tres demarcacions catalanes i per a la qual la de Girona s'havia convertit en un important escull». Els sindicats han hagut de renunciar a alguna de les peticions inicials, com ara que el conveni fos de gener a desembre, i destaquen que és un repte, entre altres, que es vol aconseguir en properes negociacions. Altres objectius són una clàusula de reconeixement d'un futur conveni autonòmic.

El portaveu de la Unió d'Empresaris de la Construcció, Joan Casadevall, va valorar ahir de manera molt positiva la negociació i el conveni que se signarà. «Es tracta d'un acord amb beneficis per al sector i adaptat als moments en què es viu [de desacceleració]», segons va indicar Casadevall.

Els responsables de CCOO consideren que «s'ha compensat la pèrdua del poder adquisitiu dels treballadors». El conveni afecta uns trenta mil treballadors de les comarques de Girona. NOTÍCIES RELACIONADES

>Els horaris a la construcció gironina podran variar en funció de la calor que faci

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.