| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


dimecres, 2 d'abril de 2008
>

Blanes «s'estalvia» els 2,7 milions que devia a l'ACA perquè no havia pagat l'aigua de la dessaladora

Acorden la compensació del deute a través d'actuacions fetes pel consistori

JORDI COLOMER. Blanes
L'Ajuntament de Blanes «s'estalviarà» de pagar els 2,7 milions d'euros que devia a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per no haver pagat l'aigua de la dessalinitzadora de la Tordera entre els anys 2003 i 2006. El consistori i l'ACA han signat un conveni en què s'acorda una compensació del deute a través d'intervencions fetes per l'Ajuntament i que en part podrien haver correspost fer a l'agència. L'ACA també s'ha compromès a invertir gairebé 6,8 milions a Blanes.


+ Una imatge de la dessalinitzadora de la Tordera. Foto: JORDI PRADES

La planta dessalinitzadora de la Tordera va entrar en funcionament a principis de 2003 i va començar a subministrar aigua marina tractada a diferents municipis de l'Alt Maresme i a les poblacions selvatanes de Blanes, Tossa i Lloret. Aleshores Blanes va ser l'únic municipi que es va negar a pagar el rebut de l'aigua, ja que considerava extremament alt el preu que se'ls demanava, que era de 0,44 euros per metre cúbic d'aigua. Blanes només va començar a pagar a partir que el Parlament va aprovar el 2006 una llei que en fixava el preu a 0,22 euros. Durant aquest període Blanes va sumar un deute de 2,748.408,40 euros, i l'Ajuntament va arribar a posar fins a catorze contenciosos en els tribunals.

Ara, amb la signatura d'aquest conveni, aprovat per unanimitat pel ple municipal, s'acorda que el deute quedi compensat per l'aportació feta per l'Ajuntament en diverses actuacions. A més, l'ACA es compromet a finançar totalment diverses inversions al municipi per un import de fins a 6.787.919,73 euros, mentre que l'Ajuntament, bàsicament, es compromet a retirar totes les reclamacions i recursos judicials i extrajudicials existents.

El tinent d'alcalde d'Hisenda i Patrimoni, Joan Burjachs, va qualificar aquest conveni de «molt bo» per a l'Ajuntament de Blanes, perquè «suposa no haver de pagar cap diner», cosa que «potser no hauria estat així» amb una sentència judicial.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.