| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 23 de setembre de 2020


dimarts, 1 d'abril de 2008
>

Barcelonès Nord. Badalona es compromet a obrir el pont del petroli en un màxim de vuit mesos

Només falta que Urbanisme subhasti les obres de rehabilitació, amb una durada prevista de 4 mesos

JORDI GONZALO. Badalona
Mercè Rius (CiU), regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona, s'ha compromès a tenir rehabilitat i obert al públic el pont del petroli de la ciutat en un termini d'entre sis i vuit mesos. De fet, Rius va avançar que ja es disposa dels 600.000 euros de pressupost i que només falta que Urbanisme subhasti les obres. Els treballs de rehabilitació trigaran només quatre mesos a fer-se. Serà llavors quan, després d'anys de lluita ciutadana i de tràmits administratius, el pont del petroli s'obri a la ciutat. Serà un passeig que s'endinsarà al mar i en què hi haurà una estació meteorològica i oceanogràfica, gestionada per la Universitat Politècnica de Catalunya.


+ La regidora Mercè Rius, a primera fila i d'esquena, a la xerrada sobre el pont del petroli./ Foto: J.G.

Daniel González Marco, doctor de la Universitat Politècnica de Catalunya, va pronunciar a l'Escola del Mar de Badalona la conferència El pont del petroli: una infraestructura científica singular, en el marc del cicle Retalls de Mar. González Marco va explicar, molt pedagògicament, el projecte de recerca des de l'antic pantalà; tant l'estudi fet l'any 2004, que va permetre predir temporals, com l'estació que es vol posar al pont del petroli una vegada estigui obert. Serà un ambiciós projecte que el convertirà en una plataforma d'estudi del medi marí, científica i de divulgació.

Les paraules del científic van engrescar el públic assistent i la pregunta del milió no va trigar a aparèixer «quan estarà a punt?». La resposta va arribar des de la primera filera. Mercè Rius, regidora de Medi Ambient: «D'aquí a poc traurem a licitació les obres de remodelació» i va afegir-hi que el pont del petroli estaria acabat en un termini de «sis o vuit mesos». El mes d'agost passat, la regidora ja havia «previst» que «abans d'un any» estaria acabat. Rius va explicar dijous que ara tot està a punt, «només falta que Urbanisme faci la licitació». Altres membres de la regidoria presents també en l'acte van explicar que ja es disposa dels 600.000 euros necessaris: la meitat aportats per la Diputació; l'altra meitat «ha sortit de la muntanya», van dir, en referència al fet que era una aportació provinent de la pedrera de la Vallensana.

El pont del petroli té característiques idònies per a la recerca: 250 metres de longitud, 11 de profunditat i és permeable a l'onatge: «No només s'hi pot fer recerca, sinó que s'ha de fer», va sentenciar González. En tot el món només hi ha quatre estructures més com la de Badalona. NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. La platja de Badalona, «referent mundial»

>El pont del petroli s'obrirà d'aquí a vuit mesos a tot estirar.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.