| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 17 d'agost de 2022


dimarts, 1 d'abril de 2008
>

Ballesteros defuig qualsevol debat sobre l'aigua en el ple de Tarragona

Aregio (CiU) l'acusa d'estar en contradicció i de tenir una «por extrema a parlar-ne»

SERGI CASADO. Tarragona
El ple d'ahir a l'Ajuntament de Tarragona va tornar a escenificar el desacord permanent en la gestió de la sequera entre el govern municipal i CiU. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), no va respondre quatre de les sis preguntes formulades pels convergents, i els va instar a parlar-ne en el pròxim ple. El portaveu de l'oposició, Joan Aregio, va acusar l'alcalde de tenir un desconeixement alarmant de la situació i, fins i tot, va afirmar: «Si l'emergència és nacional, l'aigua s'hauria de regalar.»


+ Ballesteros i –a la dreta– el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. Foto: RITA LAMSDORFF
La sessió només es va animar quan l'alcalde va encetar el torn de precs i preguntes. El líder del grup municipal de Convergència i Unió, Joan Aregio, va formular sis preguntes a Ballesteros, totes relacionades amb la gestió de la sequera. L'alcalde tarragoní, però, lluny d'oferir diàleg, es va tancar en banda, va instar els convergents a parlar-ne en el futur i es va limitar a dir: «Respondré en el pròxim ple.» L'alcalde va obviar pronunciar-se sobre qüestions com ara l'oposició al transvasament manifestada pel territori, la possibilitat de salinització dels pous, el fet de si s'han fet proves de bombeig i de si havia demanat al delegat del govern al Camp, Xavier Sabaté, que rectifiqués després de dir que la plataforma L'Aigua No ens la Prendran no li mereixia cap respecte. A aquesta pregunta, la resposta va ser un no contundent i, en les dues últimes interpel·lacions, la posició del dirigent socialista no va diferir de la mostrada durant les darreres setmanes. Aregio li va preguntar si considerava «un exemple de solidaritat comprar l'aigua a l'Ebre a 0,33 euros i vendre-la a Barcelona a 1 euro». Però aquí també va eludir pronunciar-se i es va remetre a la pròxima sessió plenària, davant la perplexitat de l'oposició. En les dues últimes qüestions plantejades per Aregio, almenys hi va haver interlocució. Primer, li va recriminar la falta de diàleg amb els ciutadans, un comentari que Ballesteros va justificar per la celeritat amb què s'havia aprovat la venda d'aigua, ja que la situació és d'urgència. I, després, el convergent li va recordar el rosari d'opinions contràries al transvasament dins del PSOE, i l'alcalde, fidel al discurs, va insistir en la seva idea de la solidaritat amb «Catalunya».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Amposta rebutja la captació del Segre

>Aregio: «Deu esperar que plogui»

>Narbona reitera a Baltasar l'oposició del govern espanyol a transvasar aigua del Segre

>La Diputació de Lleida, en contra

>El PSC insta el govern espanyol a donar altres alternatives al transvasament

>El transvasament de Baltasar fa aigües

>Rebaixar la captació des del Ter

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.