| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 30 d'octubre de 2020


dissabte, 29 de març de 2008
>

L'Ajuntament badaloní té embargats els comptes d'una firma el 50% del capital de la qual és municipal

Es tracta de Marina Badalona, la societat que gestiona el port de la ciutat

SARA MUÑOZ. Badalona
L'Ajuntament de Badalona té embargats, per impagament de diversos rebuts, els comptes de la societat que gestiona el port de la ciutat (Marina Badalona). El més curiós d'aquesta decisió és que el capital de l'empresa és totalment públic, repartit al 50% entre el consistori badaloní i el Consell Comarcal del Barcelonès. La intervenció sobre els comptes de Marina Badalona es va fer el mandat passat però encara no s'ha resolt, segons s'ha fet ara públic, en el consell d'administració de Marina Badalona.


+ Una imatge d'arxiu del port de Badalona, gestionat per una societat pública.

Marina Badalona, l'empresa que gestiona el port i la remodelació de tot l'entorn, ha celebrat aquesta setmana el consell d'administració de la societat pública. Segons ha transcendit, el seu conseller delegat i home de confiança del PSC, Juan Felipe Ruiz, va explicar que la societat té els comptes embargats per l'Ajuntament de Badalona perquè, segons diverses fonts presents a la reunió, Marina Badalona es nega a pagar la taxa d'escombraries i una part de l'impost de béns immobles (IBI). Respecte del primer, la societat mercantil (participada en un 50% per l'Ajuntament i en l'altre 50% pel Consell Comarcal del Barcelonès) no vol abonar-lo perquè considera que la neteja la cobreix amb un servei propi. Pel que fa a l'IBI, Ruiz va exposar que l'administració local vol cobrar diners per un tram on abans hi havia sòl però que, arran de la construcció del port, ara només acull aigua del mar.

La quantitat que deu Marina Badalona és incerta, tenint en compte que ni el conseller delegat de Marina Badalona ni el PSC (que es continua encarregant d'alcaldia i l'àrea d'Hisenda i Recursos Interns) van fer ahir cap declaració. Han transcendit quantitats diverses, que oscil·len entre els 200.000 i els 500.000 euros.

El debat sobre aquest punt va encendre els ànims a la sala on se celebrava el consell d'administració, on hi havia més exregidors i representants de l'oposició que no pas edils del govern. De fet, a causa de l'absència de l'alcaldessa, Maite Arqué, el consell va estar presidit per l'exregidor d'Urbanisme i actual vicepresident primer de Marina Badalona, Francesc López Guardiola. La situació va donar lloc a escenes inapropiades, com ara la del conseller delegat cridant «Aquest Ajuntament és un desastre», davant les rialles incontinents dels representants de l'oposició (PP i ICV-EUiA). Per al president del grup municipal del PP, Xavier Garcia Albiol, queda palès que «entre el govern de Badalona i Marina Badalona no existeix comunicació, un fet que es tradueix en problemes de gestió de la societat», alhora que va qualificar de «surrealista» el fet que «l'Ajuntament embargui el mateix Ajuntament».

Des de CiU (ara al govern de la ciutat), Jordi Subirana lamenta que el consell d'administració «no es limités a aprovar els comptes de l'any passat i deixés la resta de temes per quan els òrgans de direcció estiguin renovats d'acord amb els regidors i el govern actual».

Fonts de l'Ajuntament es van limitar ahir a afirmar que «caldrà estudiar l'expedient a fons» i van defensar que la decisió d'embargar els comptes de Marina Badalona (presa el mandat passat) «demostra que tractem totes les empreses amb el mateix criteri». El president del Consell Comarcal del Barcelonès, el regidor colomenc Joan Carles Mas (PSC), tampoc no va fer ahir cap comentari atès que no va estar present a la trobada. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Ajuntament té embargats els comptes de Marina Badalona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.