| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 20 d'agost de 2019


divendres, 28 de març de 2008
>

Setze adults rebran diumenge el bateig a Girona per fer-se catòlics

A causa de la creixent demanda és el tercer any que es du a terme a la diòcesi

E. BATLLE. Girona
Un total de setze persones residents a la diòcesi de Girona rebran demà passat al matí els sagraments de la iniciació cristiana en el tercer any que se celebra el catecumenat d'adults a causa de les peticions que el bisbat ha rebut en els darrers temps. L'acte serà a la catedral de Girona, on participarà el bisbe Carles Soler, i hi prendran part catorze cristians nous de la diòcesi. L'altra celebració es durà a terme diumenge a la parròquia de Santa Maria de Blanes, d'on són els dos feligresos.


+ El bisbe Soler, amb un dels cristians nous a Solius, el novembre de 2005. Foto: DANI VILÀ

El bisbat de Girona celebrarà diumenge vinent a Girona la tercera cerimònia d'iniciació cristiana per a persones adultes que decideixen rebre els sagraments de l'església. La demanda creixent en els últims anys de persones que pretenien batejar-se de grans o convertir-se al catolicisme va portar el bisbat a crear a principi del 2005 el servei de catecumenat. Les persones adultes que desitgen rebre aquests sagraments, després d'una primera etapa de formació, són elegides el primer diumenge de Quaresma, per culminar en la celebració.

Els catorze catecúmens de diverses parròquies de Girona, Salt, Malgrat, Olot, Castelló d'Empúries, Cadaqués, l'Escala i Sils rebran a la catedral de Girona els sagraments de la iniciació cristina, en una litúrgia que presidirà el bisbe de Girona (a les 11 del matí). En la cerimònia, el bisbe Soler serà l'encarregat de fer la celebració del ritu d'entrada, en què es canten diversos salms i els nous cristians es presenten dient el nom. Després, un per un i amb l'acompanyant en el procés, el bisbe marcarà amb una creu al front els nous cristians i se'ls farà entrega d'una creu, com a símbol de la seva entrada a la religió catòlica.

«Tot i ser una novetat, és un ritus més dins la normalitat d'un país on no tothom ara s'ha batejat de petit», va comentar ahir Joan Baburés, delegat pastoral litúrgic del bisbat.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.