| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 de juliol de 2024


dijous, 27 de març de 2008
>

L'aigua sortirà dels conreus i la refineriaEVA POMARES. Tarragona

Unió de Pagesos (UP) es va reunir ahir amb el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el delegat de Medi Ambient a Tarragona per parlar sobre el transvasament d'aigua dels aqüífers del Camp cap a Barcelona, que es portarà a terme a partir de mitjan maig amb un vaixell diari des del port de Tarragona.

L'ACA va informar als pagesos que s'emportaran 4,4 hectòmetres cúbics d'aigua dels pous de Tarragona i Reus, i, com a novetat, també de pous de la refineria de Repsol YPF a Tarragona. Segons Josep Maria Coll, coordinador d'UP al Camp, «les obres per assegurar les captacions ja han començat». L'ACA va proposar al sindicat –que debatrà el tema aquesta nit al Morell en assemblea– la participació en una comissió de seguiment del transvasament que avaluarà el nivell dels pous i la salinitat de l'aigua.UP: «NO S'HA PLANIFICAT»
Els pagesos estan molt preocupats per la sort de les collites, que perillaran per falta d'aigua: «Ells tot ho inclouen com a ús de boca, però aquí hi posen la indústria i els milions de turistes. No pot ser que ens arruïnin el negoci mentre altres fan negoci amb l'aigua transvasada.» L'ACA els ha promès que «no arrasaran els aqüífers, però –asseguren– estem escaldats. Ens mostren informes que diuen que, des del 1990, s'han recuperat, però després de tres anys de sequera els pagesos tenim els pous un metre més buits, i això just sortint de l'hivern». El sindicat reclama un pacte nacional per l'aigua que asseguri la redistribució territorial del recurs de manera justa i consensuada. «El problema és greu, i s'hauria d'haver planificat abans: els governs sols s'han preocupat de créixer i la pluja sempre els ha salvat a darrera hora. S'haurien d'aclarir les responsabilitats.»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«No ens afecta»

>reaccions

>Narbona anuncia que no ha rebut la petició de transvasar aigua del Segre

>El transvasament del Segre revolta l'Ebre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.