| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dimecres, 26 de març de 2008
>

Penedès. El govern de Cubelles ratifica en el ple la seva aposta pel pont del carrer Lleida

L'oposició va demanar que s'ajorni el projecte fins que es faci una comparativa de les alternatives

LAURA MARÍN. Cubelles
L'equip de govern de Cubelles continua ferm en la seva aposta pel pont sobre el riu Foix pel carrer Lleida, malgrat que des de l'oposició i algunes entitats se li va fer una crida a reconsiderar el projecte aprovat i a crear una comissió que estudiés i comparés les alternatives existents. En un ple extraordinari que va durar prop de tres hores, el govern i l'oposició van tensar encara més les seves relacions amb retrets sobre la transparència i els canvis de posicions d'alguns regidors sobre aquest tema. Finalment, el replantejament del projecte constructiu va ser rebutjat amb els vots contraris dels tres socis de govern (PSC-CiU-ERC).


+ L'enginyer de camins Marc Gil va intervenir en el ple per defensar la construcció del pont per l'avinguda Onze de Setembre. Foto: L.M.

La sessió extraordinària –de gairebé tres hores– va estar marcada per les tensions obertes entre els regidors del govern, l'oposició i els assistents a la sala i els retrets en veu alta van impregnar de crispació el debat. En alguns moments la discussió política també va arribar al terreny personal, com ara en el cas dels regidors Joan Rodríguez Serra (ERC) i Mònica Miquel (ICV). Malgrat l'hora de la convocatòria –la una de la tarda– la sala i el vestíbul es va omplir de ciutadans que volien seguir en directe el debat. Els membres de Fauna Cubelles van aprofitar el ple per dur una pancarta en què acusaven el govern de fer una «dictadura».

L'oposició municipal havia demanat la convocatòria del ple per intentar que el govern local reconsiderés la seva posició, però l'equip de govern va confirmar que s'impulsarà el projecte constructiu aprovat. De fet, el regidor d'Obres i Serveis, Joan Albet (CiU), va ser l'encarregat de defensar ahir, en el ple, la posició del govern respecte a la construcció d'un pont sobre el riu Foix: «El projecte del carrer Lleida és en tots els àmbits, excepte l'hídric, molt millor que el de l'avinguda Onze de Setembre.» Albet va argumentar que els aspectes de mobilitat (circulació entre els barris del poble) els soluciona més bé el pont pel carrer Lleida i que les dues propostes, que disten «50 metres amunt o avall», no poden tenir tantes diferències pel que fa a l'afectació de l'entorn natural. En aquest sentit, el responsable d'Obres i Serveis del govern de Cubelles va recordar que el projecte que defensa l'entitat Fauna Cubelles «és similar al que es va descartar el 2003 perquè proposava un pont alçat i suposava una obra faraònica».

Joan Albet també va aprofitar el ple per sortir al pas d'algunes declaracions fetes pels grups de l'oposició i la plataforma, que deien que havia reconegut en privat que no estava d'acord amb el pont. El regidor de CiU va dir públicament que el que havia dit és que prefereix «fer una biblioteca i un centre social abans que un pont», per una qüestió de filosofia personal.

Prèviament, l'oposició havia intentat fer canviar l'opinió alguns dels regidors dels govern, recordant-los que durant la campanya electoral de les municipals defensaven justament el pont per l'Onze de Setembre.

L'Entesa per Cubelles va demanar al govern que creés una comissió de treball per estudiar les diverses alternatives existents abans de fer una infraestructura d'aquestes característiques: «No tenim la comparativa que es va acordar en un ple per majoria», va recordar Anna Martínez, que va exposar al govern els informes d'inundabilitat que ha elaborat l'ACA. En aquest sentit, Iniciativa per Cubelles va insistir en l'impacte ecològic que podia representar la creació d'aquest pont «en una de les quatre zones humides que hi ha a Catalunya». NOTÍCIES RELACIONADES

>Ni l'oposició ni els veïns fan que el govern de Cubelles modifiqui el projecte del pont

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.