| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 d'abril de 2024


dilluns, 24 de març de 2008
>

Posen més jocs al parc Cervantes per compensar el tancament de la ludotecaVICENÇ PLANELLA. Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha començat a «potenciar» i a «millorar», segons han indicat portaveus del consistori, l'àrea de jocs infantils del parc Cervantes, tres mesos després de fer efectiu el tancament de la ludoteca emplaçada al costat de l'avinguda d'Esplugues argumentant un insuficient nombre d'usuaris. Les millores impliquen atendre una part de les queixes de les mares i els pares: s'ha instal·lat un tancat i es renovarà la il·luminació.

L'Ajuntament s'ha mostrat sensible a una part de les reivindicacions dels veïns del barri de Pedralbes, que dies enrere van denunciar el tancament, el 31 de desembre passat, de la ludoteca del parc Cervantes. Però el consistori no ha reconsiderat la decisió d'eliminar les instal·lacions de la ludoteca, que s'ha reconvertit en un petit edifici a disposició dels treballadors de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins (IMPJ). Portaveus de l'Ajuntament han refermat que la desapareguda ludoteca tenia un nombre d'usuaris insuficient, mentre que la regidora executiva del districte de les Corts, Montserrat Sànchez, ha afegit que «l'espai no reunia les condicions» per atendre les necessitats d'esbarjo dels nens i nenes que l'utilitzaven entre setmana a les tardes i els matins dels caps de setmana.

En vista de les queixes dels usuaris, però, en la passada audiència pública del districte, feta el dia 13, Sànchez va explicitar el compromís de l'IMPJ de millorar l'alternativa que es va oferir als veïns, que consisteix a utilitzar l'àrea de jocs dins del parc Cervantes, a uns cent metres de l'antiga ludoteca. «Es farà una millora de l'espai, amb l'enllumenat i el tancament de la zona. També es renovarà terra i paviment», va dir la regidora.

Ha estat dit i, en part, fet. Al cap d'una setmana l'àrea de jocs disposa d'un tancat de fusta que impedeix que els pares puguin perdre el control dels seus fills. L'Ajuntament també ha assenyalat que «en breu» es reforçarà l'enllumenat amb tres punts de llum, que s'afegiran als tres fanals ja existents. A més, Parcs i Jardins té l'encàrrec de millorar la senyalització de l'espai, que, a banda dels habituals gronxadors i tobogans, dins del sorral tancat, també disposa d'una tirolina en una zona oberta annexa. Les infraestructures de lleure es mantindran ja que es van instal·lar l'any passat i estan en bon estat. «L'objectiu de tot plegat és potenciar l'àrea de jocs infantils», han manifestat els responsables consultats, que han donat a entendre que esperen poder compatibilitzar la satisfacció dels pares i les mares amb la política de l'IMPJ, que consisteix a fomentar el joc lliure als espais verds. L'Ajuntament, en canvi, ha descartat construir uns lavabos a disposició dels visitants del parc Cervantes –que sí que existien dins de la desapareguda ludoteca– per no generar greuges amb altres espais públics enjardinats.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.