| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 20 de setembre de 2020


dissabte, 22 de març de 2008
>

El Dia Internacional de l'Aigua, l'Any del Sanejament
El Dia Mundial de l'Aigua coincideix aquest any amb la declaració del 2008 com a Any Internacional del Sanejament. Les xifres que donen tant l'Organització Mundial de la Salut com la Unicef són esgarrifoses. La falta d'un sanejament adequat provocat per la disponibilitat d'aigua afecta 2.600 milions de persones, un 41 per cent de la població mundial, de les quals 980 milions són menors. Equivalent dues vegades a la població sencera de la Xina. La falta d'aigua potable i la falta de sistemes adequats de clavegueram està potenciant als països en desenvolupament que la diarrea s'hagi convertit en la segona causa de mortalitat infantil. Cada dia moren 5.000 nens menors de cinc anys, 1,5 milions cada any.

La sequera que està afectant Catalunya ens ha fet més sensibles al problema de tenir aigua potable. Als països industrialitzats les solucions tecnològiques o la capacitat de transportar aigua permet resoldre aquestes mancances. Als països subdesenvolupats no hi ha ni capacitat tecnològica ni capacitat de transport. El canvi climàtic que està afectant la Terra està castigant més severament precisament aquests països més fràgils. Com que l'ésser humà necessita beure, la recerca d'aigua obliga a fer grans migracions humanes i genera disputes per poder obtenir aquest recurs. Després dels conflictes provocats per les potències internacionals per tal de garantir-se les fonts energètiques de petroli i gas, els recursos hídrics són els que generen més problemes. Al món, disposar de més o menys aigua potable significa sovint la diferència per aconseguir un desenvolupament social i econòmic superior. Tenir més salut i un millor medi ambient. Caldran molts esforços per resoldre aquest tema, molt lligat ara a l'escalfament del planeta, però sens dubte és un dels reptes més importants que té la humanitat al seu davant en aquest inici del segle XXI.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.