| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 15 de desembre de 2018


dimarts, 18 de març de 2008
>

El pla de la Sagrera no inclou ni un sol CAP per als nous 7.000 habitants

Els veïns denuncien que el pla actual no soluciona la falta d'equipaments del barri, sinó que l'agreuja

ANNA BALLBONA. Barcelona
El pla de millora urbana del sector de l'entorn de la Sagrera, vinculat a l'arribada del tren d'alta velocitat (TAV), preveu construir 1.980 habitatges. Entre la previsió d'equipaments inicial que es fa a la zona, no hi figura ni un sol CAP per atendre els 7.000 habitants que es preveu que tindrà el barri. Això preocupa especialment els veïns de la Sagrera, que en la darrera assemblea informativa que va fer l'associació veïnal del barri van mostrar el seu malestar. I més quan l'actual ambulatori ja ha quedat petit. L'entitat denuncia aquesta insuficiència d'equipaments i no descarta mobilitzacions si la situació no s'arregla.


+ Una dona passa pel pont del carrer Espronceda, a tocar de l'àrea de la Sagrera on ja es fan obres. Foto: QUIM PUIG

La Sagrera arrossega mancances endèmiques d'equipaments. Ara arriba el TAV i el pla de millora urbana del sector de l'entorn de la Sagrera no satisfà, ni de bon tros, les expectatives dels veïns perquè això canviï. És més, l'associació de veïns de la Sagrera alerta que el pla actual fa una previsió d'equipaments que ni tan sols és «suficient per als nous 7.000 veïns que vindran», assegura Mercedes Vidal, membre de l'entitat.

Un dels casos més flagrants és que, per ara, no s'hi ha previst cap ambulatori nou. «El pla és més que just, no soluciona les mancances que tenim de fa anys, com se'ns havia promès, sinó que més aviat les agreuja», assegura Vidal.

El pla de millora urbana, aprovat a finals de l'any passat, inclou una biblioteca i dos equipaments esportius, a banda de sis zones més que es destinaran a usos culturals, religiosos, educatius, socials, culturals o administratius. La concreció d'aquests equipaments s'haurà de materialitzar en els futurs plans especials urbanístics. Arran de les demandes que han fet els veïns, l'Ajuntament ara prepara un estudi per analitzar les necessitats d'equipaments que té el barri, segons els va informar en la darrera trobada que van mantenir.

L'associació veïnal fa temps que presenta batalla sobre les mancances que troba en aquest pla. Tot i que el consistori no va acceptar al seu moment cap de les al·legacions, el mes de febrer els veïns van arrencar de l'Ajuntament un compromís verbal per canviar una peça de 23.000 metres quadrats que havien de ser d'ús hoteler per fer-hi habitatge protegit. Això permetrà augmentar el percentatge d'habitatge protegit a la zona del 32% al 40%: és millor que el que tenien, però Vidal admet que encara queda lluny de les seves expectatives. A partir d'ara, aquestes qüestions es tractaran en una «supercomissió» de seguiment que l'Ajuntament crearà i en què hi haurà representades les entitats de la Sagrera i de Sant Martí. NOTÍCIES RELACIONADES

>Pisos massa alts

>El pla de la Sagrera no inclou ni un sol CAP per als 7.000 nous habitants

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.