| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 26 de maig de 2024


dilluns, 17 de març de 2008
>

Trenta-quatre contes sobre històries quotidianes configuren «El vertigen del trapezista», el nou llibre de Jesús M. TibauR. ROYO. Tortosa

+ Jesús Maria Tibau amb el seu nou llibre. Foto: R.ROYO

Fill de Cornudella del Montsant i tortosí d'adopció, Jesús Maria Tibau ha donat a llum el seu tercer recull de contes: El vertigen del trapezista, editat per Cossetània. El conte és el format literari en què aquest autor se sent més còmode i assegura que té prou material per publicar almenys dos llibres més. El vertigen del trapezista són un total de 34 relats en què l'autor explica històries de la realitat quotidiana amb referències constants a les seves «dues pàtries»: Cornudella i Tortosa. «Els meus personatges són gent anònima que no viuen situacions de risc, però a qui els passen coses curioses», explica Tibau, que també aborda la figura del perdedor. Així en «El Barbes», un dels contes que inclou El vertigen del trapezista, el protagonista és l'estàtua d'un personatge cèlebre que ja ningú no recorda. També val a dir que el nou recull compta amb el seu conte més llarg «Monedes», de 28 planes, premiat amb el premi Valldoreix 2004. «És la meua primera aproximació a la novel·la», apunta. Afegeix que per a ell és més «divertit i fàcil», escriure contes.

El títol El vertigen del trapezista, el va plagiar del nom d'un bloc, amb el permís –no cal dir-ho– del seu autor. El va «magnetitzar» aquest títol per tot allò que ens ve al cap quan parlem d'equilibri i vertigen: el fràgil equilibri entre la realitat i el somni, entre el passat i el futur, i el vertigen que pot provocar la indecisió.

Tibau té 43 anys i treballa d'administratiu a l'Ajuntament de Tortosa. També és coordinador del Club de Lectura de la Biblioteca de Tortosa i té un bloc Tens un racó dalt del món, el mateix nom que li va posar al seu primer recull de contes, el 2001. Des d'aquest bloc proposa jocs literaris. De fet l'epíleg d'El vertigen del trapezista és un conte que va començar i que va deixar que acabessin els lectors del seu bloc. És, doncs, un conte amb diversos finals.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.