| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 29 de novembre de 2022


diumenge, 16 de març de 2008
>

El llibre «Tres dies de març», dedicat als bombardejos de Barcelona, surt a la venda demà

Editat per El Punt, l'obra repassa minut a minut els atacs

EL PUNT. Barcelona
El març del 1938 Barcelona va viure tres dies interminables de bombardejos per part de l'aviació franquista en plena Guerra Civil. Els dies 16, 17 i 18 la capital catalana va patir una veritable pluja de bombes. Amb motiu de la commemoració del 70 aniversari, El Punt ha editat el llibre Tres dies de març, que repassa el tràgic episodi i que demà es posarà a la venda.
+ Imatges de destrucció.

Avui farà 70 anys que va començar la pitjor de les ofensives aèries que els atacs de les tropes franquistes i dels seus aliats –en aquest cas la itàlia feixista de Mussolini– portarien a Barcelona durant la Guerra Civil. El dies 16, 17 i 18 de març del 1938 els bombarders Savoia-79, que el dictador italià havia posat a disposició de Franco per combatre el govern legítim de la República, van sobrevolar sinistrament la capital catalana i van descarregar una pluja de bombes sense precedents en una gran ciutat occidental. L'objectiu era la població civil. El resultat, un miler de morts. Amb motiu de la commemoració del 70 aniversari, un llibre editat per El Punt, en col·laboració amb el Memorial Democràtic de la Generalitat, repassa aquell tràgic episodi. El llibre inclou anàlisis, un impressionant fons fotogràfic, la cronologia dels brutals atacs minut a minut, testimonis d'aquelles interminables 41 hores i la relació de noms dels mil barcelonins que van morir assassinats per les bombes feixistes. Tres dies de març, realitzat per Paola Lo Cascio i Susanna Oliveira, és el tercer volum d'una col·lecció dedicada a la Guerra Civil dirigida pel catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Barcelona Joan Villaroya.

El llibre es posarà a la venda a partir de demà als quioscos de premsa del Barcelonès i a les principals llibreries de tot Catalunya al preu de 19,50 euros, amb un preu especial per als subscriptors d'El Punt de 8 euros.

A dalt, una imatge que mostra la magnitud de la destrucció dels bombardejos. A baix, a l'esquerra, supervivents del bombardeig del 17 de març, que al migdia transiten entre la runa al costat d'un tramvia que ha estat tocat de ple per les bombes. (Totes dues fotografies són de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.) I al costat equips sanitaris i veïns en tasques de desenrunament d'un dels edificis destruïts (Arxiu Negrín, París –amb la col·laboració del CEHI–). A dalt, una imatge que mostra la magnitud de la destrucció dels bombardejos. A baix, a l'esquerra, supervivents del bombardeig del 17 de març, que al migdia transiten entre la runa al costat d'un tramvia que ha estat tocat de ple per les bombes. (Totes dues fotografies són de l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.) I al costat equips sanitaris i veïns en tasques de desenrunament d'un dels edificis destruïts (Arxiu Negrín, París –amb la col·laboració del CEHI–).«TRES DIES DE MARÇ»
Editorial: El Punt.

Preu: 19.50 euros (subscriptors d'El Punt, 8 euros). NOTÍCIES RELACIONADES

>«Ens refugiàvem a la cripta de la Sagrada Família»

>«Barcelona semblava que hagués de desaparèixer»

>Al metro, setanta anys després

>Demà surt a la venda el llibre editat per El Punt «Tres dies de març»

>Demà surt a la venda el llibre editat per El Punt «Tres dies de març»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.