| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de febrer de 2023


divendres, 14 de març de 2008
>

La Generalitat i el govern de Blanes encara no acorden comprar Pinya de Rosa però volen garantir-ne l'accés

Política Territorial sosté que fins al 18 de maig hi ha temps per adquirir el paratge

A. PUIG J. COLOMER. Blanes
La Generalitat i l'Ajuntament de Blanes encara no han decidit si compraran el paratge Pinya de Rosa. Simplement han acordat treballar conjuntament per garantir-ne l'accés públic tot i que els terrenys siguin de propietat privada. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques sosté que encara hi ha temps per exercir el dret de compra –el termini s'acaba el 18 de maig– però dóna allargs a si finalment acabarà pagant els 24 milions que ha posat sobre la taula un comprador particular.


+ El paratge de Pinya de Rosa. Foto: EUDALD PICAS

L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), i el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, es van reunir ahir per parlar del paratge protegit de Pinya de Rosa, després que els propietaris actuals hagin firmat un contracte de compra-venda amb un altre particular per valor de 24 milions d'euros. En la trobada no es va prendre cap decisió sobre la possible compra per part de l'administració, que té dret de retracte –és a dir, d'igualar l'oferta per tal de quedar-se els terrenys–. Només es va acordar «col·laborar conjuntament amb l'objectiu de garantir l'accés públic al paratge». Fonts de Política Territorial no van aclarir si aquest dret de tempteig s'acabarà exercint: « Encara hi ha marge de temps per decidir», van dir.

Per la seva part, Trias va explicar que les dues administracions estan d'acord que el jardí botànic Pinya de Rosa i els espais públics del paratge han de ser accessibles a tothom. «I això s'ha d'aconseguir conversant i tractant amb el propietari que l'ha comprat», va dir l'alcalde, pel qual Pinya de Rosa ha de ser d'accés públic «sigui d'una forma o d'una altra». En concret, pel que fa al jardí botànic, va manifestar que l'objectiu de l'Ajuntament és trobar una fórmula de gestió i preservació que implicaria la creació d'una fundació.

Fins a la reunió d'ahir, l'alcalde de Blanes havia acusat el departament que dirigeix Joaquim Nadal de «desídia» i d'«haver-se confiat que ningú no compraria». L'Ajuntament de Blanes assegurava que havia entrat el 20 de febrer en el registre un contracte de compra-venda del paratge per valor de 24 milions d'euros, i que n'havia enviat una còpia a la Generalitat. Des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques s'assegurava que ells no en tenien constància.

L'Ajuntament a assenyalat en tot moment que pertoca a la Generalitat fer ús del dret de retracte. NOTÍCIES RELACIONADES

>Per a ús personal

>La Generalitat i Blanes encara no compren Pinya de Rosa, però en volen garantir l'accés

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.