| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dimecres, 12 de març de 2008
>

Penedès. L'oposició de l'Ajuntament de Cubelles planta el govern en el ple del pressupost

El tripartit del PSC, CiU i ERC aprova en solitari un pressupost municipal de 17.590.000 euros

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
La falta de participació en el pressupost municipal i l'escàs període de temps que ha facilitat el govern per estudiar-lo són els dos arguments que van donar els grups de l'oposició de Cubelles per abandonar el ple, dilluns al vespre. ICV, el PP, ICb i l'Entesa van llegir un manifest que qualifica de «dictatorial» la gestió de l'equip de govern, i que destaca la «manca de transparència, diàleg i respecte» del tripartit. L'oposició va marxar de l'ajuntament després de llegir el seu discurs, i no es va quedar per a la votació de la proposta. Així, el pressupost va aprovar-se únicament amb els vots a favor del PSC, CiU i ERC.
El manifest acordat pels quatre grups de l'oposició comença referint-se a l'incompliment del calendari d'aprovació del pressupost per part del govern; en aquest sentit, la regidora d'ICV Mònica Miquel apunta el compromís del govern que «l'1 de gener del 2008 ja es tindria pressupost».

Els partits acusen el govern de voler aprovar el pressupost «a corre-cuita», i critiquen la falta de participació en el document. «S'ha tornat a presentar el pressupost en una audiència pública sense haver-lo ni tan sols comentat amb els grups de l'oposició», sostenen ICV, el PP, ICb i Entesa en el manifest.POC TEMPS
Els quatre grups lamenten que no se'ls hagi donat prou temps per estudiar «la incompleta documentació» que el govern els va lliurar. Els regidors de l'oposició diuen que el tripartit va lliurar-los la proposta definitiva de pressupost dijous al vespre,i que en el mateix moment van assabentar-se que el document s'aprovaria dilluns, en un ple extraordinari.

«De totes les legislatures que hem tingut a Cubelles, mai no ens havíem trobat com ens trobem ara; manca de transparència per part seva, manca de participació per part seva, manca de diàleg per part seva, i el més indignant, manca de respecte als representants d'aquest 51% de la ciutadania», asseguren els regidors de l'oposició en el manifest, llegit en el ple per la regidora d'Entesa per Cubelles, Anna Martínez.EL PRESSUPOST DEL GOVERN
«La participació que hi ha en aquest ajuntament és nul·la», diu Martínez. La regidora destaca que la proposta aprovada dilluns «no és el pressupost de l'Ajuntament, sinó el pressupost del govern». Mònica Miquel destaca la «unanimitat de l'oposició» contra l'acció del govern local. «Sempre parlen de participació, però no n'hi ha», diu la regidora d'ICV. Miquel demana «respecte pels representants» de l'oposició, i anuncia que tant el seu grup com la resta de membres de l'oposició presentaran al·legacions al pressupost del 2008, les quals s'hauran de resoldre en un altre ple municipal.

Luis Francisco Alaman, regidor del PP de Cubelles, s'afegeix a les crítiques contra el govern. «Ens vam negar a votar perquè això és una presa de pèl més de l'equip de govern», diu el regidor. Alaman també critica que el govern no convidés els representants de l'oposició a l'audiència pública per presentar el pla de mandat i el pressupost del 2008, celebrada el 20 de febrer passat. «Hem estat ignorats. Hi ha hagut una falta de respecte», considera el representant del PP a l'Ajuntament de Cubelles.XAVIER GRAU
regidor d'hisenda (psc)
«Nosaltres hem complert la voluntat de diàleg, i ho continuarem fent. fa més d'un mes es van lliurar les inversions, una per una. Abandonar el pla va ser un error, fruit del moment electoral»


MÒNICA MIQUEL
regidora d'icv
«Hi ha hagut manca de transparència, de participació i de diàleg per part del govern. Ens van donar el pressupost dijous al vespre i a l'audiència pública no ens hi van convocar»


ANNA MARTÍNEZ
regidora d'entesa per cubelles
«Realment, no estem d'acord amb aquesta manera de fer, i per això vam abandonar el ple. Se'ns ha lliurat la informació en tres dies i ha estat inviable estudiar-la»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Penedès. El pressupost s'ha«treballat amb temps», segons el govern local

>El consistori de Cubelles aprova el pressupost en solitari

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.