| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 2 de juliol de 2022


dimecres, 12 de març de 2008
>

Rajoy es queda

Diu que es presentarà a la reelecció en el congrés del juny per ser el candidat del PP a les generals del 2012

D. BELLÉS.
Es queda. El líder del PP, Mariano Rajoy, continuarà al capdavant del partit tot i la segona derrota electoral consecutiva encaixada diumenge passat. Així ho va anunciar ell mateix en una roda de premsa després de la reunió que va celebrar el comitè executiu del partit, que es va reunir a primera hora de la tarda per analitzar la situació després d'haver perdut unes altres eleccions contra el PSOE, cosa que suposa quatre anys més a l'oposició. Rajoy es presentarà a la reelecció a la presidència del PP en el congrés que el partit farà al juny. I aspirarà, segons va dir, a ser el candidat del partit a les eleccions generals del 2012. No va aclarir, però, si farà canvis en el seu equip, ja que sembla que una de les persones que podrien saltar és Eduardo Zaplana com a portaveu al Congrés.


+ Rajoy, en la roda de premsa que va oferir ahir en què va anunciar la seva continuïtat. Foto: EFE

El lacònic «adéu» amb el qual es va acomiadar dels simpatitzants i militants del PP diumenge a la nit des del balcó de la seu madrilenya del carrer Gènova només era un «bona nit», o això és el que ha acabat sent després de la reunió que va celebrar ahir a la tarda el comitè executiu estatal del partit. El lacònic adéu va donar peu a moltes interpretacions després que va anar acompanyat de la convocatòria del comitè executiu estatal, el màxim òrgan de govern del partit entre congressos. El discurs que va fer davant els membres del comitè també tenia un to de comiat, segons diverses fonts, però al final va acabar amb un «em presentaré a la reelecció» en el congrés que el partit té previst celebrar al juny.

Quan li van preguntar si en cas que surti reelegit pensa deixar a mig mandat la presidència, Rajoy va dir que no: «Em quedo per guanyar jo, per ser president del govern i per oferir als espanyols una alternativa en què confiar.» Sobre si se sentia autoritzat per presentar-se a candidat havent encaixat dues derrotes, va respondre: «Ðe derrotes, en van tenir Aznar i González, i són aquí... o més ben dit, van ser-hi.» Rajoy va afegir-hi, en al·lusió a l'expresident del govern espanyol José María Aznar, que «s'ha comportat com un senyor, que és el que és», durant aquests quatre anys. Rajoy considera que la decisió de presentar-se a la reelecció és «el millor per al PP i per a Espanya», i perquè, segons va afirmar, té «un projecte polític» per dur a terme, la qual cosa explicaria la seva continuïtat. També l'explicaria, segons va afegir-hi, el resultat obtingut, ja que tot i perdre van créixer de cinc diputats i van ser els segons millors resultats fets pel partit en unes generals.

El cert és que Rajoy va rebre el suport dels principals dirigents del partit, fins i tot d'Esperanza Aguirre i Alberto Ruiz-Gallardón. A Rajoy se li atribueix el fet que després de la derrota del 2004 va saber mantenir «unit» el partit. Arran d'una segona derrota i amb una disputa oberta entre Aguirre i Ruiz-Gallardón, que abans de començar la campanya ja es disputaven qui substituiria Rajoy en cas de perdre, el partit probablement ha considerat que la seva renúncia no seria l'acció més indicada per al partit. Amb la continuïtat de Rajoy, la «unitat» es mantindria. Però després del congrés i en cas que en sortís reelegit, hi podria haver canvis. Uns canvis que ahir no va voler aclarir. Un d'aquests canvis seria el del portaveu del PP al Congrés, càrrec que fins ara ocupava Eduardo Zaplana. El seu futur polític sembla que és el menys clar de tots. També va pronosticar canvis en l'estratègia a Catalunya, on va admetre que hi va haver un vot contra el PP. Però va afegir-hi que continuarà igual pel que fa a qüestions com ara la territorialitat, el País Basc i ETA.

Aquesta legislatura vinent, doncs, es preveu complexa i difícil. NOTÍCIES RELACIONADES

>Quin equip, Mariano!

>Aguirre va prendre la paraula i Zaplana, no

>Rajoy aspirarà a la reelecció com a candidat del PP en el congrés del juny

>Rajoy aspirarà a la reelecció com a candidat del PP en el congrés del juny

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.