| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dimarts, 11 de març de 2008
>

Un grup d'entitats denuncien al TSJC una antena de telefonia que està a tocar d'una escola de Montjuïc

El ple de Sants es va comprometre, l'octubre del 2007, a revisar l'emplaçament

F. ESPIGA. Barcelona
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el contenciós administratiu presentat per un grup de veïns i entitats en què es denuncia que una antena de telefonia mòbil instal·lada al viver dels Tres Pins, a Montjuïc, no compleix la normativa ja que està excessivament a prop d'un centre educatiu. La polèmica no és nova i fins i tot el ple de Sants va acordar, l'octubre de l'any passat, buscar un altre indret per recol·locar-la. Tot i aquest prec, encara no s'ha fet cap moviment.


+ Un detall de l'antena, situada al viver de Tres Pins. Foto: LL.C.

Els antecedents del cas es remunten a fa poc més d'un any, concretament al febrer del 2007, quan l'associació de pares de l'escola Tres Pins va tenir coneixement de la col·locació de l'antena. De seguida van denunciar que hi havia un incompliment, flagrant, en l'apartat de les ordenances municipals que dicta quina ha de ser la distància mínima entre una instal·lació d'aquestes característiques i un centre lectiu. Estaven literalment a tocar. Davant d'aquesta situació de risc potencial, els pares van començar a mobilitzar-se i van presentar al·legacions al consistori.

Fruit d'aquesta campanya de pressió, la polèmica sobre l'antena de Tres Pins va agafar dimensió política. L'octubre del 2007 tots els grups amb representació en el ple del districte de Sants-Montjuïc –PSC, ICV-EUiA, CiU, ERC i PP– van aprovar una moció en què s'instava a revisar, durant el 2008, la llicència a l'operadora i l'emplaçament de l'antena. Implícitament, per tant, es reconeixia que el lloc triat per situar-la no era el més indicat, tot i que l'empresa havia obtingut els permisos perceptius, segons asseguraven fonts del districte.

Independentment a aquest acord, i després que la resposta de l'Ajuntament a les seves al·legacions no els fes el pes, les AMPA de les escoles Tres Pins i del Bosc, el Centre de l'Arcàngel Sant Gabriel i el comitè d'empresa de Parcs i Jardins van presentar, a finals de l'any passat, un contenciós administratiu davant el TSJC amb el suport de diverses entitats del Poble-sec per reclamar el desmantellament de l'antena. «Sabem que, a excepció d'un breu període de proves, la instal·lació no ha arribat a funcionar mai, per les dificultats que hi ha per fer passar per legal una cosa que no ho és. I aquest és un fet que ens fa ser relativament optimistes», declara Jordi Ibarz, membre de l'AMPA de l'escola Tres Pins. De moment, el jutge ja ha admès el cas a tràmit.

Paral·lelament, el Col·legi d'Enginyers de Catalunya ha fet un estudi sobre l'impacte que pot tenir l'antena sobre la població escolar de la zona. Els demandants tenen previst reunir-se aquesta setmana amb el consistori per conèixer-ne els resultats.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.