| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 29 de febrer de 2020


dissabte, 8 de març de 2008
>

«No country for young girls»MERCÈ TRIAY. BARCELONA..

La setmana passada van matar quatre dones, totes d'edats diferents, i, irònicament, representaven les franges d'edats de les principals víctimes de la violència de gènere. Per a les més grans, ja fa uns anys, que s'ha fet tot un desplegament de recursos i serveis. Amb el temps, a força de sentir noms i històries de les assassinades, hem anat construint un imaginari de dona maltractada. Normalment pensem en dones de mitjana edat, casades i amb fills, amb una llarga trajectòria de violència a casa. Probablement el seu botxí va ser un noi que la va captivar, de jove la va enamorar amb els seus detalls, potser feia alguna «coseta» que no li agradava però els homes amb el matrimoni «posen seny».

Des de Ni Bella Ni Bestia (www.nibellanibestia.org), servei que treballa la violència de gènere en adolescents i joves, volem fer una crida a la reflexió. Els polítics s'omplen la boca d'enduriments de la llei però sovint obliden que és important rescatar les persones abans d'agredir o d'haver estat agredides.

Dilluns passat van matar una noia de 22 anys, les últimes fonts diuen que el 40% de les dones agredides són joves. Per això defensem que val molt la pena posar esforços, això vol dir diners, en el treball de primera detecció i motivació cap al canvi tant en víctimes com en agressors joves. No hem pogut rescatar les dones mortes fins ara, però en tenim moltes que són vives i que han de ser objecte de les polítiques en matèria de violència de gènere.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.