| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 25 d'octubre de 2020


dijous, 6 de març de 2008
>

El prestigiós cardiòleg banyolí Ramon Brugada serà el degà de la facultat de medicina de la UdG

Investiga com a cardiòleg al Quebec i serà nomenat la setmana vinent

EDUARD BATLLE. Girona
El prestigiós cardiòleg de Banyoles Ramon Brugada serà l'escollit per convertir-se en el primer degà de la facultat de medicina de la Universitat de Girona (UdG), que començarà el primer curs al setembre. Brugada resideix des de fa dos anys i mig al Quebec i treballa a l'Institut de Cardiologia, que està associat a la Universitat de Mont-real. Brugada arribarà a Girona a final de setmana, té previst tancar l'acord amb la UdG en els pròxims dies i se sent molt il·lusionat amb el nou repte.


Brugada espera tancar l'acord amb la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, a partir de la setmana que ve, quan serà a Girona per enllestir els detalls de les negociacions. Brugada, en declaracions des de Mont-real, reconeix que no s'esperava una oferta d'aquestes característiques i que feia vuit mesos que s'havia comprat una casa a Mont-real, on resideix amb la seva dona i dos fills. Se sent molt esperançat amb el repte, tot i que reconeix que és un procés que requereix molt suport de la Generalitat. Per això, voldrà exposar la seva visió abans de l'acord definitiu. «És un repte molt important per a la ciutat i per crear una facultat de nivell cal una aposta important, més enllà del compromís de la UdG», comentava el cardiòleg banyolí, que admet que un dels grans objectius serà aprofitar el Parc Científic i Tecnològic per potenciar la recerca. Brugada no vol valorar a fons el futur de la nova facultat perquè admet que queden alguns detalls per acabar de definir. Tot i això, comenta que se sent molt esperançat i té clar que la facultat no ha de significar «un anar i venir de professors i alumnes de Barcelona sinó potenciar la recerca a Girona».

Eudald Bonet, president del Col·legi de Metges de Girona, valorava el perfil de Brugada: «Té una fama molt important dins la medicina i és un professional docent que ha creat escola i equip. Vindrà d'un lloc on es fa un tipus de medicina que és la que es vol implementar», comenta Bonet, que destaca que el perfil de Brugada encaixa amb el de degà..SÍNDROME DE BRUGADA
Brugada, de 41 anys, és un dels descobridors de la síndrome de Brugada, una de les causes més comunes de mort sobtada, que va ser descoberta el 1992 per ell i dos germans més: Josep i Pere Brugada. Els tres metges van donar nom a una de les malalties més desconegudes de la cardiologia.


RAMON BRUGADA

«Espero que el compromís institucional i polític sigui molt important

perquè és un repte molt gran. Cal tenir il·lusió i veure que anem junts a totes» NOTÍCIES RELACIONADES

>El prestigiós cardiòleg Ramon Brugada serà el degà de Medicina de la UdG

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.