| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 21 d'octubre de 2021


dimecres, 5 de març de 2008
>

L'Ajuntament de Torroella retorna 500.000 euros d'impostos cobrats indegudament per l'anterior govern

Era un compromís de l'alcalde, que el fa efectiu després d'haver obtingut recursos

ALBERT VILAR. Torroella de Montgrí
L'equip de govern de Torroella de Montgrí (UPM, ERC i LEI) ha decidit retornar d'ofici 500.000 euros d'impostos cobrats indegudament per l'anterior govern (format per CiU i LEI) durant l'exercici 2005. El cobrament afecta els increments de l'impost de béns immobles (IBI) i de la taxa d'escombraries, ja que l'edicte es va publicar l'any en curs. L'alcalde, Joan Margall, va raonar la mesura «per justícia» i es farà ara, després de tancar el pressupost del 2007 amb un superàvit de 935.186 euros.


+ Un ple municipal de Torroella de l'any 2005, en què governava CiU amb LEI. / Foto: A.V.

«Tres anys després tornem els impostos mal cobrats per justícia», va afirmar l'alcalde, que ja es va comprometre a retornar aquests diners cobrats indegudament ja fa un any en detectar aquesta irregularitat.

El problema es va detectar arran de les demandes de les grans empreses, ja que l'edicte de les ordenances fiscals es va publicar el 8 de gener, quan legalment s'ha de publicar abans de començar l'any en curs. Per aquest motiu, aquelles empreses van poder recobrar els increments amb els corresponents interessos de demora.

I ara, el govern torroellenc pensa ampliar-ho a tots els afectats per l'increment, que representa una puja d'uns 500.000 euros: 170.000 en IBI, 190.000 en escombraries de cases i 140.000 en escombraries industrials. «Ha costat molt prendre la decisió, però hem decidit compensar-ho perquè són diners dels ciutadans», va afirmar Margall.

El retorn dels diners, amb els corresponents interessos de demora, no es farà directament, sinó restant dels impostos que hagin de pagar els torroellencs afectats aquest any. Tot i això, representa un cop dur per a la hisenda municipal. «Ens obligarà a deixar de fer coses», va afirmar l'alcalde.

L'alcalde va manifestar la seva «sorpresa» de veure com en els darrers dos mesos s'han presentat a l'ajuntament moltíssimes al·legacions per reclamar el retorn dels increments cobrats indegudament el 2005. Segons fonts municipals, han entrat al registre civil unes 200 sol·licituds, amb un cost de prop de 200.000 euros. NOTÍCIES RELACIONADES

>Disminució d'ingressos

>A Girona faran pagar 40 euros cada any a tots els ciutadans que tinguin un gos

>L'Ajuntament de Torroella de Montgrí torna 500.000 euros d'impostos cobrats indegudament

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.