| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de juny de 2022


dimarts, 4 de març de 2008
>

L'escriptor reusenc David Figueres guanya el premi Recull de periodismeEL PUNT. Blanes

L'escriptor reusenc David Figueres ha guanyat el premi Salvador Reynaldos de periodisme de la 44a edició dels premis Recull, que es van lliurar diumenge passat a Blanes. Figueres va guanyar el premi, dotat amb 600 euros i la publicació del treball a la revista Recull, per Una tardor resplendent per a Anna Politkóvskaia.

Figueres és membre del comitè d'escriptors empresonats del Pen Club català i va conèixer la periodista russa el 2004, quan va visitar Barcelona, dos anys abans de ser assassinada. «Ella representa la recerca de la veritat i la paradoxa que, en un país que es diu democràtic, puguis perdre la vida per aquesta recerca», va explicar l'escriptor en rebre el premi.

En la 44a edició dels premis Recull, marcada per la notable quantitat d'originals presentats (121 de 112 autors) i per una qualitat mitjana força apreciable, segons el president del jurat, Vicenç Llorca, la biòloga barcelonina Teresa Franquesa va rebre el premi Joaquim Ruyra de narrativa, dotat amb 2.000 euros, per Matèria viva: una vintena d'històries entrellaçades i creades al voltant d'una sèrie d'objectes evocadors, com si fossin «flaixos de memòria molt selectiva», en paraules de l'autora, que s'estrena ara en el terreny literari. El barceloní Max Besora va guanyar el premi de poesia Benet Ribas (1.200 euros) per L'espectre electromagnètic, «un recull de poemes concebuts com si fossin una mena de pregàries o mantres, ja que en cada poesia hi ha repeticions de frases i paraules per arribar a una consciència elevada, com passa en moltes religions». I el mallorquí Jaume Pomar va guanyar el premi de retrat literari Rafel Cornellà amb una semblança de Llorenç Villalonga. El premi de teatre Josep Ametller va quedar desert.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.