| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 15 de juliol de 2024


dimarts, 4 de març de 2008
>

Un llibreter i tres reis

L'Ajuntament de Salt lliura els Premis 3 de Març a Guillem Terribas i a la comissió de Reis, i homenatja la Comissió per la Independència, en el 25è aniversari de la segregació de Girona

la contra

MONTSE BARRERA.


L'Ajuntament de Salt va entregar ahir els Premis 3 de Març coincidint amb el 25è aniversari de la segregació de Girona. En l'acte d'atorgament d'aquests premis, commemoratius de la independència del municipi, el consistori va fer també un reconeixement a la Comissió per la Independència, amb motiu dels 25 anys de la segregació de Girona. Tot això, en un acte ple de discursos i molt emotiu, que va tenir lloc al Teatre de Salt.

Els Premis 3 de Març es van crear per reconèixer públicament una persona i una entitat que s'hagin distingit per la seva activitat o les seves iniciatives relacionades amb la promoció de la vida cultural i cívica del municipi.

D'aquesta manera, ahir es van concedir, en l'apartat d'individual, al llibreter de Girona Guillem Terribas, per la seva llarga trajectòria personal en l'àmbit de les lletres que ha prestigiat Salt. Guillem Terribas, nascut a Salt, ha estat vinculat a diverses entitats i associacions saltenques, com ara la revista La Farga, l'escoltisme, l'Agrupament Sant Cugat, el Taller de Salt o Ràdio Salt. De manera col·lectiva, el premi es va lliurar a la comissió Cavalcada de Reis de Salt, pel seu treball desinteressat pel poble i, sobretot, pels infants, durant trenta anys. L'acte, presentat pel periodista Albert Requena, va començar amb la pujada a l'escenari de tots els guardonats, que van agrair el premi. Posteriorment es va fer una actuació teatral a càrrec de Quim Lecina i Pau Ferrer, i tot seguit, un reconeixement a la família de Marcel Rodríguez, persona que va estar durant molts anys al capdavant de la comissió de Reis, i, després, es va retre l'homenatge a la Comissió per la Independència.

El discurs de l'alcaldessa, Iolanda Pineda, va precedir el cant d'Els segadors, que va cloure l'acte. Pineda va recordar la trajectòria dels premiats i va posar de relleu la «dura lluita» que es va iniciar al poble després de fer-se efectiva l'annexió a Girona, i va qualificar de «just» l'homenatge a les persones que van fer possible la segregació el 3 de març del 1983, primer des de l'associació de veïns i més tard des de la Comissió per la Independència. Pineda va agrair la presència a l'acte d'una representació dels pobles amb els quals Salt està agermanat: Quilalí (Nicaragua), i la ciutat de Lingen (Alemanya). També hi havia el delegat del govern de la Generalitat, Jordi Martinoy; el vicepresident de la Diputació, Narcís Casassas, i altres representants del govern i regidors de l'Ajuntament.

L'artista Lluís Mateu ha adaptat el logotip de la Comissió per la Independència a la commemoració del 25è aniversari.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.