| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 15 de novembre de 2019


dimarts, 4 de març de 2008
>

Blanes afirma que la compra de Pinya de Rosa és un fet i insta la Generalitat a actuar

L'alcalde, Josep Trias, vol que s'exerceixi el dret de retracte

JORDI COLOMER. Blanes
L'alcalde de Blanes, Josep Trias, va insistir ahir que la compra-venda del paratge de Pinya de Rosa ja s'ha fet efectiva, i va reconèixer que l'escriptura està entrada en el registre del consistori blanenc. La setmana passada el conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, havia negat la venda i havia retret l'actuació de l'Ajuntament.


+ Pinya de Rosa és paratge natural d'interès nacional. Foto: EUDALD PICAS

Josep Trias va assenyalar ahir que la compra-venda del paratge de Pinya de Rosa és un fet, ja que l'escriptura està entrada en el registre de l'Ajuntament des del dia 20 de febrer. Aquesta confirmació es produeix després d'uns dies de confusió sobre aquests fets, ja que el conseller Nadal havia retret a l'Ajuntament de Blanes que s'hagués precipitat en aprovar una moció demanant a la Generalitat que comprés la finca fent servir el dret de tempteig o el de retracte, ja que segons ell no s'havia produït encara aquesta venda.

Josep Trias es va reafirmar ahir en el text aprovat pel ple municipal, i va reiterar que el govern català està obligat ara a exercir el seu dret de retracte per comprar Pinya de Rosa, ara que ja no pot fer servir el de tempteig. La diferència entre l'un i l'altre és que el dret de tempteig es té sobre una propietat bans que se'n realitzi la venda, i el de retracte es té després, sobre una cosa ja venuda. Trias també va informar que és una societat d'empreses la que ha pagat 24 milions d'euros per el paratge. Trias creu que «la Generalitat pensava que en tenia prou de declarar Pinya de Rosa paratge natural d'interès nacional», però que ara, amb l'entrada en escena d'un comprador, el govern «està obligat a exercir el seu dret de retracte i recomprar la finca». La Generalitat, però, només podrà fer efectiu aquest dret amb una oferta igual, és a dir, que haurà de desembutxacar 24 milions d'euros per uns terrenys que havia valorat en pràcticament la meitat.TRES MESOS PER ACTUAR
El termini que té ara la Generalitat per recomprar el paratge és de tan sols tres mesos. Si no fos així, la Generalitat tindria una altra alternativa, que és la d'expropiar els terrenys.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.