| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dissabte, 1 de març de 2008
>

Penedès. L'oposició de Cubelles fa convocar un ple extraordinari sobre el pont del Foix

Els grups tornaran a demanar que s'estudiï una altra alternativa d'emplaçament de l'actual projecte

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
Els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Cubelles (ICV, el PP, l'Entesa per Cubelles i ICb) han demanat a l'equip de govern (el PSC, CiU i ERC) que convoqui un ple extraordinari per «dialogar» sobre el projecte del pont sobre el riu Foix. L'oposició vol exposar al govern tripartit les al·legacions que van presentar a l'Agència Catalana de l'Aigua sobre el projecte; les al·legacions contenen informes de tres biòlegs diferents que coincideixen en la importància de preservar la zona on es vol construir el pont. L'elaboració d'un segon estudi sobre un emplaçament alternatiu, l'avinguda Onze de Setembre, és el que cal, segons l'oposició.
ICV, el PP, l'Entesa per Cubelles i Iniciativa per Cubelles han demanat a l'Ajuntament la convocatòria d'un ple municipal extraordinari per mantenir un «diàleg» sobre el projecte amb l'equip de govern. La sessió, que haurà de celebrar-se abans del 20 de març, serà «l'última oportunitat per poder parlar del pont» i «fer que es reconsideri la seva situació», segons la regidora d'ICV Mònica Miquel. La regidora destaca la voluntat de donar a conèixer al govern les al·legacions presentades pels partits i la plataforma ciutadana sobre el projecte del pont a l'Agència Catalana de l'Aigua fa dues setmanes.UNA RECONSIDERACIÓ
Les al·legacions contenen informes de tres biòlegs diferents que coincideixen en la importància de preservar l'àmbit de la desembocadura del Foix on es vol emplaçar el pont, a l'altura dels carrers Lleida i Pompeu Fabra. «En el ple sortiran aquests elements nous, que poden fer que el govern reconsideri la seva situació», diu Mònica Miquel. La regidora defensa que el ple torni a l'acord aprovat al maig entre tots els partits –menys el PSC– de buscar una solució consensuada al projecte.

«El ple servirà per parlar d'un problema sobre el qual no hi ha hagut diàleg», sosté la regidora del PP Juana Navarrete. La representant popular reclama que «s'elabori un altre estudi per poder comparar» quina és la millor opció a l'hora de trobar un emplaçament per al pont. «No es pot dir quin serà el millor lloc si no s'ha fet cap altra comparació.» Navarrete acusa l'equip de govern de «voler enfrontar els ciutadans» arran el projecte de la nova infraestructura.

La plataforma ciutadana Volem el Pont a l'Onze de Setembre, a la qual pertanyen bona part dels grups de l'oposició, espera ara que l'Agència Catalana de l'Aigua es pronunciï sobre les al·legacions presentades, en què es reivindica que s'estudiï la situació del pont a l'avinguda Onze de Setembre; aquest espai, per on ja passa la via del tren, evitaria els danys mediambientals que causarà l'emplaçament actual, segons el col·lectiu.ACCIONS DE GREENPEACE
L'entitat ecologista Greenpeace també s'ocuparà d'estudiar el problema de la situació del pont de Cubelles, segons explica la seva delegada a Catalunya, Anna Rosa Martínez. Després d'haver-se reunit amb l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, Greenpeace vol comprovar l'accessibilitat a l'expedient del projecte; l'entitat ecologista ha rebut les queixes de la plataforma perquè no pot accedir a tota la documentació sobre el pont, un fet que l'alcaldessa Martínez ha negat i que Greenpeace vol posar a prova les pròximes setmanes.


MÒNICA MIQUEL
regidora d'ICV
«Intentarem que el govern reconsideri el projecte del pont. En el ple sortiran elements nous que poden fer reconsiderar la seva situació. És una altra oportunitat. Volem una solució consensuada»


JUANA NAVARRETE
regidora del PP
«Volem que es faci un altre estudi per poder comparar. No es pot dir quin és el millor projecte si no es fa aquesta comparació. El govern ha volgut enfrontar els ciutadans, i no hi ha hagut diàleg»


JOAN RODRÍGUEZ SERRA
regidor d'ERC
«Tenim clar que hi ha un procés engegat que és difícil d'aturar, i qualsevol modificació significa endarrerir el projecte. No s'ha plantejat una alternativa amb coherència»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Penedès. «El procés engegat és difícil d'aturar», segons ERC

>L'oposició de Cubelles intenta aturar novament el pont del Foix

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.