| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 20 de setembre de 2021


divendres, 29 de febrer de 2008
>

Baltasar considera que «s'ha magnificat» la fuitaO. MAS J. GONZALO. Celrà Badalona

Francesc Baltasar (ICV-EUiA), conseller de Medi Ambient i Habitatge, va assegurar ahir que s'havia «magnificat» la fuita d'aigua –que provoca una pèrdua d'onze milions de litres d'aigua al dia– a la canonada que porta l'aigua del Ter a Barcelona per «electoralisme». Des de Celrà, el conseller ho va justificar perquè «estem en un període llaminer, perquè estem en campanya electoral». Tot i que va assegurar: «A mi no em trobaran fent electoralisme amb el tema de l'aigua», Baltasar va acusar directament Mercè Rius (CiU), regidora de Medi Ambient de Badalona, d'haver filtrat la informació de l'existència de la fuita, que dimecres va avançar aquest diari. En realitat, però, la regidora es va limitar a respondre les preguntes formulades des per El Punt i en tot moment va defugir fer valoracions polítiques.

En la mateixa compareixença, el conseller va recordar que s'estan fent diverses actuacions per resoldre les fuites «quan en més de trenta anys ningú havia fet manteniment». I es va fixar com a objectiu assolir el 0% de pèrdues en les canonades de l'aigua.

Pel que fa a la denúncia presentada ahir per l'associació de veïns de Canyet, Baltasar considera que està «fora de context des d'una lògica normal, però en ple context d'una campanya electoral».

El responsable de Medi Ambient a Catalunya va admetre el mal exemple que s'està donant amb les fuites: «Em sap molt de greu aquesta imatge, però estem convençuts que els ciutadans tindran un comportament exemplar i intentaran continuar l'estalvi d'aigua que ja estan fent.» Manel Hernàndez, director de l'ACA, va reconèixer ahir que hi ha informes sobre les pèrdues «des de fa vint anys».

En l'àmbit local, ICV-EUiA va emetre un dur comunicat en què va carregar contra l'Ajuntament de Badalona –del qual formaven part en els últims mandats i ocupaven la regidoria de Medi Ambient– i va aplaudir la política liderada des de la Generalitat. «Sembla que per a CiU i per al PP tot s'hi val per atacar Montilla i el govern d'esquerres de la Generalitat», van dir. NOTÍCIES RELACIONADES

>Veïns de Canyet denuncien l'ACA a la fiscalia per la fuita de Badalona

>Les obres del tram en construcció es van adjudicar fa cinc anys

>El govern ara fa obres per aprofitar l'aigua de cinc de les fuites de la canonada foradada

>Medi Ambient reitera que reduirà l'aigua que transvasa del Ter el 2009

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.