| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de setembre de 2021


divendres, 29 de febrer de 2008
>

El PSC i ICV veuen desproporcionada la reacció dels regants per la venda d'aigua

Sabaté i Forcadell assenyalen que les comunitats del Delta haurien preferit cedir a Barcelona les seues concessions

A.P. / GUSTAU MORENO. Tarragona / Tortosa
El possible enviament d'aigua dels pous de Tarragona, en vaixell, per abastir l'àrea metropolitana de Barcelona en cas de necessitat extrema, continua aixecant polseguera. Ahir, el president del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté, i el president d'ICV al territori, Jaume Forcadell, van lamentar la reacció de les comunitats de regants del Delta, que dimecres van anunciar que estudien emprendre mesures legals per evitar la venda d'aigua a Barcelona. Sabaté, que va aprofitar per carregar contra CiU, va afirmar que les comunitats de regants mai han estat contràries al transvasament, i que potser voldrien vendre les seues concessions. Forcadell també va recordar que els regants han passat per moments difícils després que la Generalitat renunciés a la interconnexió de xarxes.


+ Sabaté, a l'esquerra, en l'inici del centenari dels regants de l'esquerra, ara fa un any. Foto: G.M.

«El que van dir els regants del Delta és absolutament vergonyós i lamentable», va valorar ahir el president del PSC a l'Ebre, Joan Sabaté, que va recordar que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) només està prenent les mesures per si hi ha una emergència greu a Barcelona. «És millor això que fer la interconnexió de xarxes, una obra que sí que comprometria d'una manera permanent uns cabals de l'Ebre, per al creixement d'un altre territori», va advertir. Sabaté va recordar que els socialistes sempre han defensat la possibilitat de «treure l'aigua d'on sigui, en casos d'emergència i sempre que sigui per beure». En aquest sentit, l'exalcalde de Tortosa va sentenciar que l'oposició dels regants del Delta a la mesura de l'ACA és «inadmissible», ja que les dues comunitats «sempre han mercadejat amb l'aigua». «Ara s'hi oposen perquè, en realitat, els regants haurien volgut vendre l'aigua», va lamentar Sabaté, que va dir que les comunitats del Delta «mai han estat antitransvasament».

Sabaté també va criticar la posició de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU). «Quan la gent del territori ens manifestàvem contra el transvasament, CiU donava suport al pla hidrològic del PP, i no vaig coincidir amb Bel en cap manifestació», va ironitzar Sabaté. En la mateixa línia, el president d'ICV a l'Ebre, Jaume Forcadell, va remarcar que no acceptaran que CiU qüestioni la trajectòria dels ecosocialistes en favor de la nova cultura de l'aigua, i va reptar Bel a fer un cara a cara sobre el tema. «Ara que Bel vol parlar d'aigua, el reptem a confrontar els arguments sense demagògia i amb les dades a la mà», va dir Forcadell, que també és membre del consell d'administració del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Sobre la reacció dels regants del Delta, Forcadell va admetre que és «una contradicció» traure l'aigua dels pous de Tarragona, quan bona part del Camp s'alimenta de l'aigua de l'Ebre. Però va afegir-hi que, en una situació d'alerta com l'actual, «el preu de l'aigua i qui s'emporta els beneficis és el menys important». Segons Forcadell, els regants potser haurien volgut vendre l'aigua dels seus canals.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'Agenda 21 diu que l'aigua a Tarragona és limitada i alerta que té contaminants

>«De Cunit a Cubelles ja s'està passant aigua»

>«Hem estat transparents»

>La interconnexió i CiU

>Aprofitaran l'aigua de Badalona

>Integrat al pla de govern

>PSC i ICV acusen els regants de l'Ebre de voler vendre ells l'aigua

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.