| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 17 d'octubre de 2021


divendres, 29 de febrer de 2008
>

El govern ara fa obres per aprofitar l'aigua que es perd fa anys a la canonada del Ter a Barcelona

L'empresa pública Aigües Ter Llobregat pretén recuperar un 73% de l'aigua

EL PUNT. Barcelona
L'empresa pública Aigües Ter Llobregat va anunciar ahir que invertirà 750.000 euros en cinc actuacions urgents que tenen com a objectiu aprofitar un 73% de l'aigua que es perd a la canonada que abasteix Barcelona des del riu Ter. Els projectes consisteixen en la construcció de conduccions i dipòsits per emmagatzemar l'aigua procedent de fuites identificades.L'Ajuntament de Badalona ha començat els treballs per aprofitar l'aigua que s'emmagatzema a la piscina de Torre Codina.


+ L'aigua de la fuita es barreja amb la d'una mina natural i fa el curs d'aquesta. / Foto: QUIM PUIG
Aigües Ter Llobregat (ATL) va anunciar ahir que executarà, «en breu i de manera coordinada amb els ajuntaments», diverses actuacions per aprofitar l'aigua procedent de les fuites identificades a la canonada que porta aigua del Ter a la Trinitat i que, com va avançar El Punt dimecres passat, perd 11 milions de litres cada dia en dotze fuites a la canonada que connecta Cardedeu amb la Trinitat. Les actuacions previstes consisteixen a canalitzar la fuita del terme municipal de la Roca amb un tub de polietilè fins a un dipòsit desmuntable de 75 m³, on s'invertiran 90.000 euros; a Vallromanes, es canalitzarà la fuita amb un tub ja existent fins a un dipòsit de 75 m³, amb un cost de 100.000 euros. A Tiana, la fuita es resoldrà també amb un tub de polietilè que conduirà l'aigua fins a dos dipòsits desmuntables de 100 m³. A Santa Coloma, una altra canalització de polietilè conduirà l'aigua a dos dipòsits desmuntables de 100 m³, actuació que té un pressupost de 180.000 euros. I a Badalona, ATL invertirà 200.000 euros per connectar una bassa de recepció d'aigua procedent de la riera de Canyet amb dos dipòsits d'emmagatzematge desmuntables de 100 m³; aquesta aigua és la que procedeix de la fuita de la conducció al pou A-60 a Can Ruti. L'Ajuntament de Badalona va iniciar les obres per aprofitar l'aigua de la fuita que s'acumula a la piscina de Torre Codina fins a peu de carretera, per tal que els camions municipals puguin omplir les cisternes i aprofitar-la per regar els parcs i netejar els carrers.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Denúncia a la fiscalia

>El govern no garanteix que els regants del Baix Ter puguin tenir aigua aquest estiu

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.